Άνοιξαν οι κάλπες- Λίγες εικόνες από τα εκλογικά κέντρα της Κοζάνης

 


Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 μ.μ. ενώ μετά τις 10 το βράδυ, αναμένεται να έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα για τις 13 περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Όπου χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές (β’ γύρος) αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Σε Δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης σε υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και μέχρι 4 σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.


Για την εκλογή Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων, οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν μέχρι 2 υποψηφίους, ενώ σε Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο των 200 κατοίκων, όπου εκλέγεται μόνο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός μόνο υποψηφίου.
 

Στις περιφερειακές εκλογές, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σταυρών προτίμησης κυμαίνεται από 1 έως 4, κατά περίπτωση. Στο ψηφοδέλτιο κάθε συνδυασμού υπάρχει σαφής ένδειξη για τον αριθμό των υποψηφίων που μπορεί να επιλέξει ο εκλογέας.

Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει περισσότερους υποψηφίους από όσους είναι επιτρεπτό, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο και προσμετράται κανονικά στο σύνολο των ψηφοδελτίων που έλαβε ένας συνδυασμός, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια