Εργατικό Κέντρο Κοζάνης - Ημέρα της γυναίκας



Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας βρίσκει την Ελληνίδα γυναίκα θλιμμένη και συγκλονισμένη καθώς η τραγωδία των Τεμπών άφησε έντονο το αποτύπωμα στην Ελληνίδα μάνα, γιαγιά, θεία, αδερφή.

Η 8η Μαρτίου τιμά τις γυναίκες όλου του κόσμου και υπό το πρίσμα αυτό η σκέψη μας στρέφεται περισσότερο στις γυναίκες που βιώνουν, πένθος, πόλεμο, βία, ρατσισμό, υποταγή, παντός είδους trafficking ή όπου υπάρχουν γυναίκες όπου η ελευθερία και το δικαίωμα δεν είναι ούτε δεδομένα, ούτε αυτονόητα.

Ίσως η ανατολή του 2023 να μην βρίσκει τις γυναίκες όσο ψηλά ή όσο ισότιμα θα τις θέλαμε, ωστόσο οι κατακτήσεις είναι πολλές και σημαντικές.
Η χώρα μας εφαρμόζει σειρά νομοθετημάτων, κανόνων και κανονισμών ώστε να διασφαλιστεί η δημιουργία συνθηκών που
ευνοούν την ισότιμη προώθηση γυναικών και ανδρών στην εργασία και την καταπολέμηση στερεοτύπων.

Χωρίς αμφιβολία όμως, απαιτούνται πλείστες περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε οι γυναίκες να ισορροπήσουν ανάμεσα σε επαγγελματική και ιδιωτική ζωή και να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που συναντούν στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα.

Στις μέρες μας, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι σεξιστικές επιθέσεις, οι ηθικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, οι γυναικοκτονίες εξακολουθούν να αναδεικνύουν τις ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, επιτάσσοντας την καταστολή αναχρονιστικών κατεστημένων με πολλές αρνητικές επιπτώσεις και αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία είναι μέγιστος και ως Εργατικό Κέντρο θα προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε, με τις παρεμβάσεις μας, τα ¨κενά¨ που διέπουν αυτόν τον ρόλο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια