Χρηματοδότηση της αντικατάστασης της στέγης του Α΄ΚΑΠΗ Κοζάνης από την ΠΕ ΚοζάνηςΗ αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023 την ένταξη στο ΕΑΠ 2012-2016, πρόταση για το έργο «Αντικατάσταση στέγης στο Α΄ ΚΑΠΗ Κοζάνης».

Το έργο, προϋπολογισμού 97.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση της κεραμοσκεπής και των περιμετρικών λουκιών του κτιρίου του Α΄ΚΑΠΗ Κοζάνης επί των οδών Φον Κοζάνη και Γρανικού, τα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές, λόγω παλαιότητας και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης. Το κτίριο είναι ιστορικό και αποτελούσε οικία του δωρητή Νικολάου Δελιαλή και των αδερφών του.

Η Περιφερειακή Αρχή αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική ανάπτυξη και την πολιτιστική τους συνεισφορά, συμβάλει στη συντήρηση και αναβάθμιση ενός χώρου στον οποίο περνούν οι συμπολίτες μας πολλές από τις ελεύθερες ώρες τους. Στόχος της παρέμβασης είναι η παροχή ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ηλικιωμένους, καθώς και την κοινωνική υποστήριξη, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω χώρος χρησιμοποιείται τακτικά και από συλλογικούς φορείς της Π.Ε. Κοζάνης.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι:


Καθαίρεση επικεράμωσης και του φέροντος οργανισμού της υφιστάμενης ξύλινης στέγης.


Επίστρωση της πλάκας σκυροδέματος με πλάκες από εξηλασμένη πολυστερίνη


Κατασκευή νέας στέγης με φέροντα οργανισμό από ξυλεία, επίστρωση με μεμβράνη και επικεράμωση


Κατασκευή περιμετρικών & κάθετων υδρορροών

H μελέτη συντάχθηκε από το Δήμο Κοζάνης, ο οποίος ως κύριος του κτιρίου, θα αναλάβει και την υλοποίησή του έργου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια