Σύλλογος ανέργων και περιβάλλοντος Ακρινής «Η Κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το γεγονός ότι η κοινωνία της Ακρινής στο δημοψήφισμα, απέρριψε το αμφιλεγόμενο πρόχειρο «δήθεν» εναλλακτικό σχέδιο που προτάθηκε από τον Νίκο Παπαθανάση»


Ανοιχτή επιστολή – πρόσκληση και πρόκληση προς τους πέντε βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης και όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής

 Οι κάτοικοι της Ακρινής με μεγάλη μας έκπληξη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την προωθούμενη από την Κυβέρνηση αυταρχική, πλήρως αναιτιολόγητη και αντισυνταγματική κατάργηση της παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν. 3937/2011 που αφορά στη μετεγκατάσταση της Ακρινής.

Η Κυβέρνηση με την κίνησή της αυτή, δείχνει πως δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας (ΣτΕ) με την απόφαση που προέκυψε από την προσφυγή μας, στην ουσία την εντέλει να εφαρμόσει το νόμο άμεσα. Επίσης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το γεγονός ότι η κοινωνία της Ακρινής στο πρόσφατο άτυπο δημοψήφισμα, απέρριψε με συντριπτικό αποτέλεσμα σχεδόν 73% και το αμφιλεγόμενο πρόχειρο «δήθεν» εναλλακτικό σχέδιο που προτάθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, το οποίο στήριξαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης.

Το τραγικό γεγονός του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, φαίνεται ότι δεν διδάσκει τίποτα στην Κυβέρνηση,στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και σε όλους εσάς αφού δείχνετε πως είστε της άποψης ότι οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν για να παραβιάζονται!

«Πάμε κι όπου βγει» είναι το νέο σύνθημα της χώρας; Αυτό ασπάζεστε;Πετάξτε τους νόμους, πετάξτε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό υποδεικνύετε να κάνουν και οι πολίτες;  Επιθυμείτε να μας γυρίσετε σε εποχές του αποφασίζομεν και διατάσσομεν;  Τι κι αν υπάρχει ο νόμος ανεφάρμοστος από το 2011, τι κι αν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση πάνω στην απελπισία της, με μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού τον καταργεί  και όπου βγει!

Μόλις πριν λίγους μήνες στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Ακρινής, εσείς δεν ήσασταν που σε κάθε τόνο δηλώνατε πως θα σεβαστείτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τυχόν θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Κύριοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός σας δεν ήταν αυτός που πριν λίγες μέρες κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη δήλωνε ότι «γνωρίζει τις νομικές του δεσμεύσεις» και ότι δεν θα πράξει κάτι ενάντια στη βούληση των κατοίκων της Ακρινής;

Αρνείστε να σεβαστείτε 12 ολόκληρα χρόνια ιδιότυπης ομηρίας των υπό μετεγκατάσταση κατοίκων της Ακρινής με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή, την υγεία μας, τις περιουσίες μας, την κοινωνική και οικονομική τελμάτωση του τόπου μας. Ξεχνάτε το δηλητηριασμένο με εξασθενές χρώμιο νερό που πίναμε εμείς και τα παιδιά μας επί χρόνια;

Και πλέον ονομαστικά απευθυνόμαστε σε κάθε έναν και κάθε μια ξεχωριστά και λέμε:

κ. Μιχάλη Παπαδόπουλε, υφυπουργέ Μεταφορών, εσείς δεν ήσασταν αυτός που στη Λαϊκή Συνέλευση της Ακρινής χύσατε κροκοδείλια δάκρυα λέγοντας πως «ναι είμαστε με το δίκιο τον κατοίκων αλλά ο νόμος δυστυχώς έληξε»; Όχι δεν έληξε κ. Παπαδόπουλε! Εσείς και η Κυβέρνησή σας τον καταργείτε τώρα!

κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, νομικέ, κι εσείς δεν δηλώνατε με κάθε τόνο ότι οι κάτοικοι θα αποφασίσουν; Εδώ δεν αποφάσισαν μόνο οι κάτοικοι αλλά ως νομικός που είστε σας θυμίζουμε την απόφαση του ΣτΕ για το χωριό μας.

κ. Παρασκευή Βρυζίδου, που αλωνίζετε κάθε πόλη και χωριό σε χορούς Συλλόγων και κοπές πίτας, εσείς δεν είστε που στη Λαϊκή Συνέλευση της Ακρινής δηλώνατε ότι είναι αδιανόητο «επί τόσα πολλά χρόνια ένα χωριό να μην αναπτύσσεται αλλά και να μη γίνεται η μετεγκατάσταση»;

κ. Γιώργο Αμανατίδη, που παίξατε καθοριστικό ρόλο στην εκπόνηση του εναλλακτικού σχεδίου, εσείς δεν είστε που πριν από λίγες μέρες δηλώνατε «Η απόφασή του ΣτΕ καλεί στο να εφαρμοστεί ο νόμος, εννοείται ότι είμαστε με τους κατοίκους»;

κ. Καλλιόπη Βέττα, που επειδή είστε αντιπολίτευση νομίζετε θα μείνετε στο απυρόβλητο, το κόμμα σας δεν είναι αυτό που επί πέντε ολόκληρα χρόνια ενέπαιζε τους κατοίκους της Ακρινής και δεν έκανε απολύτως τίποτα για την εφαρμογή του νόμου της μετεγκατάστασης; Ποια είναι σήμερα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην περίπτωση που γίνει Κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές; Θέλουμε ξεκάθαρη απάντηση τώρα!

Όλοι λοιπόν οι παραπάνω, έρχεστε σήμερα και γίνεστε συνεργοί στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου; Με την ένοχη σιωπή σας νομιμοποιείτε την αυταρχικότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιχειρεί να καταργήσει το νόμο που με αγώνα θεσπίστηκε.

Αυτή η άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού και η αποδεχόμενη από εσάς φαιοπράσινη δημοκρατία δεν γίνεται αποδεκτή από τους κατοίκους της Ακρινής και σας την επιστρέφουμε.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πριν την ανάληψη των βουλευτικών σας καθηκόντων στο άρθρο 59 του Συντάγματος σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, ορκιστήκατε  «να υπακούτε στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνετε ευσυνείδητα τα καθήκοντά σας.»

Σας καλούμε

να καταθέσετε την κομματική σας ταυτότητα και να ενεργήσετε ως βουλευτές και εκπρόσωποι του λαού της Ακρινής και της Κοζάνης και όχι ως κατά τον ποιητή «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι» στρατιώτες της κομματικής πειθαρχίας αλλά ως περήφανοι υπερασπιστές των νόμων, του Συντάγματος και των δίκαιων αιτημάτων του λαού της Ακρινής.

Να παραστείτε κατά την ψήφιση της επίμαχης διάταξηςτης παρ. 8 του άρθρου 162 του προωθούμενου σχεδίου νόμου.

Να προβάλετε ζήτημα αντισυνταγματικότητας της διάταξης αυτής σύμφωνα με το άρθρο 100 του κανονισμού της Βουλής.

Να αντιταχθείτε σθεναρά αίροντας την εξουσιοδότηση σας προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματο σας.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Πουτακίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΡΙΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια