Φοιτητές Κοζάνης: Τα κέρδη οι νεκροί μας

 


Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς! Βράζουμε από οργή για το πως είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Ως εδώ! Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα. Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος της Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος όταν γεμίζουν με εκατομμύρια τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, προώθησαν βήμα-βήμα τη στρατηγική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, το κομμάτιασμα το σιδηρόδρομου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς καν σε λειτουργία ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, που διαμόρφωσε τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς χωρίς σταθερή εργασία, με ελαστικές σχέσεις, με εντατικοποίηση, με τεράστια υποστελέχωση.

Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν στο “ανθρώπινο λάθος” προκαλεί τη απλή λογική! Οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους με απεργίες, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, εδώ και μήνες, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση και ότι αν δεν παρθούν μέτρα το μοιραίο βρίσκεται μπροστά. Όλοι τους ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους. Τους βαρεθήκαμε! Χορτάσαμε σωτήρες και τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία θα παλέψουμε τώρα για άμεσα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Το χρωστάμε σε όλους τους νεκρούς συναδέλφους μας στην Χρύσα, στην Ιφιγένεια, στην Αναστασία, τον Γιάννη το Γιώργο... στις οικογένειες των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους!

Κάθε Φοιτητικός Σύλλογος, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να πάρει θέση. Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα έχουν δείξει πως η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

Συνεχίζουμε με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, με κλειστές σχολές

Μέσα στις σχολές εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την στήριξή μας στους τραυματίες, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση φοιτητών-μαθητών-εργαζομένων Τετάρτη 8 Μάρτη 13:00 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια