Ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Κοζάνης ζητά από τον Πρωθυπουργό άμεση λύση για διάφορα προβλήματα

 Σας καλούμε, με το παρόν υπόμνημα, να δώσετε άμεση λύση στα παρακάτω μείζονα προβλήματα του Νοσοκομείου Κοζάνης:

1.Εκπέμπουμε SOSγια την επισφαλή λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» λόγω της σοβαρότατης υποστελέχωσης σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Καθοριστική και σημαντική ήταν η αρχική λειτουργία της στην αντιμετώπιση των COVIDπεριστατικών στην περίοδο της πανδημίας.

Σήμερα,ως ΜΕΘ μη COVIDπεριστατικών, είναι η μοναδική στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και αντιμετωπίζει σημαντικό αριθμό βαρέως πασχόντων ασθενών όχι μόνο από το Ν.Κοζάνης αλλά και από γειτονικούς νομούς και συνεπώς η ασφαλής λειτουργία της είναι επιτακτική ανάγκη.

Σημειώνουμε δε, ότι στη σημερινή σας παρουσία, ο Διευθυντής της ΜΕΘ δεν προσκλήθηκε για να σας ενημερώσει για το μείζον αυτό πρόβλημα της λειτουργίας της ΜΕΘ.

2. Εμείς, συνδικαλιστικοί φορείς, εργατικά συνδικάτα καθώς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας, με συνεχείς διαμαρτυρίες, εκπέμπουμε SOSγια την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου μας, ζητώντας την άμεση πρόσληψη παιδιάτρων προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί.

3. Γενικότερα ζητούμε την άμεση στελέχωση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου μας με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του.

4.Πάγιοαίτημα μας η ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα ΒΑΕκαθώς και η επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού.

5.Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,οι οποίοι έβαλαν πλάτη στις αντίξοες εργασιακές συνθήκες της πανδημίας. Καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Αγωνιζόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει, στο Νοσοκομείο μας, ο εργασιακός μεσαίωνας με την ανάθεση των υποστηρικτικών υπηρεσιώντης καθαριότητας, φύλαξης, σίτισηςστους εργολάβους.

Ζητούμε κ. Πρωθυπουργέ,την άμεση επίλυση,με την έμπρακτηστήριξή σας,των σοβαρών θεμάτων ως προς τη λειτουργία και την παροχή υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΒΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΛΟΥΚΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια