Στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ουσιαστικά διπλασιάζουμε το νοσοκομείο ως προς την δυναμικότητά του»

  

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα ουσιαστικά θεμελιώνουμε, παρότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Κοζάνης, ουσιαστικά διπλασιάζουμε το νοσοκομείο ως προς την δυναμικότητά του, προσθέτοντας μια υπερσύγχρονη πτέρυγα η οποία θα συνδέεται με τα παλαιότερα κτίρια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

 


«Για εμένα προσωπικά η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας, εφόσον μάς εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, είναι πολύ ψηλά στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έχουμε και το σχέδιο και τη δυνατότητα χρηματοδότησης, αλλά κυρίως έχουμε τους ανθρώπους, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, οι οποίοι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους καινούριους φοιτητές μας, οι οποίοι θα έρθουν αύριο να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και πράγματι, αυτό το νέο ΕΣΥ το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, θα αποτελέσει μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αλλά και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα συνολικά», πρόσθεσε.

 

Η νέα πτέρυγα του ΓΝ Κοζάνης, περίπου 5.500 τετραγωνικών μέτρων, θα στεγάσει τη χειρουργική και παθολογική κλινική, δυναμικότητας 54 και 44 κλινών αντίστοιχα, μαζί με βοηθητικούς χώρους.

 

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας και την ανακαίνιση της παλαιάς, η Κοζάνη εντός της επόμενης πενταετίας αναμένεται να έχει ένα καινούργιο νοσοκομείο επιφάνειας περίπου 21.700 τμ, αναβαθμίζοντας σε πολλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στον χώρο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Σιόλιος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια