Ο Γιώργος Βαβλιάρας για την επίσκεψη Μητσοτάκη, Σοφίας Ζαχαράκη Συζητήθηκαν οι δράσεις για την ανάδειξη θεματικών μορφών Τουρισμού με ξεχωριστή αναφορά στον Οινοτουρισμού

 




Στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή τοπικών φορέων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε. - Ενυδρείο) στην Καστοριά.

Τη σύσκεψη συντόνισε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο Διοικητής ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

#Τουρισμός: Με τη φίλη και συνεργάτη (στην προηγούμενη θητεία μου ως αρμόδιος Αντιπ. για τον Τουρισμό), Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, συζητήθηκαν οι δράσεις για την ανάδειξη θεματικών μορφών Τουρισμού με ξεχωριστή αναφορά στον Οινοτουρισμού και στο συνέδριο που έγινε για την προώθηση του ξεχωριστού Οινικού προϊόντος της περιοχής. Συμφωνήθηκε επίσης, η αντίστοιχη προώθηση και ανάδειξη της γαστρονομίας της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τη δημιουργία γαστρονομικών διαδρομών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Επίσης δρομολογείτε ξεχωριστό σήμα για τα Επισκέψιμα Τυροκομεία αναδεικνύοντας τα ξεχωριστά τυριά της Δυτικής Μακεδονίας.

#Πολιτισμός: Με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, συζητήθηκαν τα έργα Πολιτισμού που υλοποιούνται στην περιοχή ενώ του έθεσα υπόψη το θέμα της έλλειψης προσωπικού στους φορείς υλοποίησης των έργων (ΕΦΑ κτλ.).

#Απασχόληση: Με τον Διοικητή ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη έγινε αναφορά στα τρέχοντα προγράμματα προώθησης της απασχόλησης και στήριξης της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενώ αναμένονται και νέα ειδικά προγράμματα κατάρτισης βασισμένα στις νέες τεχνολογίες. Υπογράμμισα στον κ. Πρωτοψάλτη ότι είναι σημαντικό για τον τόπο να μένουν οι νέοι και αυτό θα ενισχυθεί με το "Ταμείο Εργασίας και όχι Ανεργίας", τονίζοντας ότι είναι κρίσιμο οι επιχειρήσεις να αποκτούν κίνητρο ώστε να καταρτίζουν και να απασχολούν προσωπικό, ποσοστό του οποίου θα μείνει κατόπιν για μόνιμη απασχόληση και μετά το πέρας του προγράμματος.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια