Η Θεατρική Σκηνή Κοζάνης, δίνει το παρόν στην φετινή Αποκριά, με την παρωδία της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή στο Κοζανίτικο Ιδίωμα, «ΗΛΕΚΤΡΑ Σούρδα»

 

 


Η Θεατρική Σκηνή Κοζάνης, δίνει το παρόν στην φετινή Αποκριά, με την παρωδία της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή στο Κοζανίτικο Ιδίωμα, «ΗΛΕΚΤΡΑ Σούρδα», στις 23 με μία παράσταση στις 09:00 μ.μ., και στις  24 και 25 Φεβρουρίου με δύο παραστάσεις στις 7:00 και  9:00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ».

 

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του πατέρα της Αγαμέμνονα, από την μητέρα της Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα μοιάζει με τον σύγχρονο Έλληνα. Ο θάνατος του πατέρα της σημαίνει για την Ηλέκτρα την απώλεια όλων των κεκτημένων της και τον υποβιβασμό της από πριγκίπισσα σε δούλα και σύζυγο ενός χοιροβοσκού. Είναι δέκα χρόνια συσσωρευμένου θυμού, που οδήγησαν στην εμμονή για εκδίκηση, καθώς αδυνατεί να αναγνωρίσει το δίκιο της μητέρας της, Κλυταιμνήστρας. Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, πανδημίας, πολέμου και ακρίβειας, ο σύγχρονος Έλληνας είναι εξίσου θυμωμένος, εμμονικός με την εκδίκηση και απολύτως πεπεισμένος ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια των κεκτημένων του, όπως και η Ηλέκτρα. Αναγνωρίζει μόνο το δικό του δίκιο και αρνείται να κατανοήσει ότι η αυτοδικία δεν αποτελεί λύση, αλλά τον οδηγεί σε ένα απροσδιόριστων επιπτώσεων χάος.

 

Όλα τα παραπάνω μετατρέπονται σε μια σπαρταριστή κωμωδία, που ενισχύεται από την χρήση του Κοζανίτικου ιδιώματος, για να καταδείξουν πως τελικά η λύση σε όλα μας τα προβλήματα είναι «Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα(;)»

Η διασκευή, η σκηνοθεσία και τα κοστούμια του έργου είναι του Νικόλαου Κέφαλου, τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά, η πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Παπαδημητρίου, οι περούκες του Ιωσήφ Λαζαρίδη, οι φωτισμοί του Νίκου Νικολάου, οι φωτογραφίες του Χρίστου Μεταξά, ο χειρισμός του ήχου και του φωτισμού του Μανώλη Κόμπου η κατασκευή του σκηνικού του Νίκου Λαβαντσιώτη το μακιγιάζ των Αγγέλα Δήμου Ρούση, Άνθη Καπέλα και Κατερίνα Ρόπουτη ενώ την διεύθυνση παραγωγής έχει αναλάβει ο Δημήτρης Πάπιστας.

 

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν:

Ηλέκτρα: Μανώλης Μαρκόπουλος

Κλυταιμνήστρα: Κώστας Καραματσούκας

Χρυσόθεμις: Αγγέλα Δήμου - Ρούση

Ορέστης: Γιώργος Παπαδόπουλος

Αίγισθος: Γιάννης Δαδαμόγιας

Πυλάδης: Παναγιώτης Λαμπίδης

Παιδαγωγός: Νίκος Κέφαλος

ΧΟΡΟΣ: Εύη Κατσίκα, Άνθη Καπέλα, Έφη Λάτσκου,  Αθηνά Σταυριανουδάκη.

 

Με την πεποίθηση ότι για μία ακόμη φορά η Θεατρική Σκηνή Κοζάνης, είναι συνεπής στην ποιότητα της παραγωγής και με την ευχή να ζήσουμε το ξεφάντωμα της Αποκριάς όπως και πριν από την πανδημία, σας προσκαλούμε να χαρούμε μαζί μια δροσερή κωμωδία γεμάτη γέλιο που τόσο το έχουμε ανάγκη, «αφήνοντας την κατσίκα του γείτονα στην ησυχία της»…

 

Γενική είσοδος: 10€

Μειωμένο: 8€ ( Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια