ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: "Με τί αφήγημα θα επισκεφθεί την περιοχή ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά;"

 


Η αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδήγησε τη Δυτική Μακεδονία στην φτωχοποίηση. Ιδιωτικοποίησε εν αιθρία τη ΔΕΗ χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο, υπογράφοντας την ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα άφησε απροστάτευτη την κοινωνία και την οικονομία, αφού προηγουμένως «φρόντισε» να στερήσει από το κράτος τη δυνατότητα να ασκεί εθνική ενεργειακή πολιτική. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση δημιουργεί μια δυσοίωνη κατάσταση καθώς το καλύτερο σενάριο των σχεδιασμών της κυβέρνησης δε δημιουργεί παρά μόνο το 1/3 των θέσεων εργασίας που χάνονται.

Πρώτη σε ποσοστό ανεργίας η Δυτική Μακεδονία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και 3η στην Ευρώπη με ποσοστό ανεργίας στους νέους 42,3%, σύμφωνα με την Eurostat. Όσο και αν το επεδίωξαν, τα πολλά προγράμματα της ΔΥΠΑ στην περιοχή δεν ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν μια εικόνα επίπλαστης ευμερίας. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν! Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 10.1%, το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά!

Πριν ένα χρόνο περίπου, ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε την Κοζάνη χωρίς ατζέντα, ενώ το πρόγραμμά του δεν είχε γίνει γνωστό σε κανέναν μέχρι τελευταίας στιγμής. Περιφρουρούμενος και απομακρυσμένος από τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας επιδόθηκε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, λέγοντας ότι θα έρθουν στη Δυτική Μακεδονία 7,5 δις ευρώ για απολιγνιτοποίηση τα οποία δεν ήρθαν ποτέ!

Θα μιλήσει για τη σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής που μόνο όταν «χτυπήθηκε» από την πανδημία ο αριθμός των γιατρών στην Περιφέρεια σημείωσε μείωση σχεδόν 14%, Νοσοκομεία με έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και υποστελέχωση τμημάτων, νοσοκομεία που τείνουν να μετατραπούν σε κέντρα υγείας.

Τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην τοπική κοινωνία, αφού η καθημερινότητα αποκαλύπτει και αποδομεί πλήρως τα σαθρά του επιχειρήματα περί ανάπτυξης; Τι άλλο πέρα από την άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ, επικοινωνιακές φιέστες, φωτογραφίες και εναγκαλισμούς; Οι κάτοικοι και ειδικότερα οι νέοι εγκαταλείπουν την φτωχοποιημένη περιοχή, η ποιότητα ζωής υποβαθμίζεται, επιχειρήσεις κλείνουν, οι αγροτοκτηνοτρόφοι απελπίζονται.

Απαιτείται ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, για την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας, προς όφελος των πολλών και όχι όπως πράττει ο κ.Μητσοτάκης ως κομματικό Ταμείο εξυπηρέτησης λίγων και ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη απέδειξε, επί 3,5 έτη, ότι είναι καταστροφική για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και οποιοδήποτε προεκλογικό αφήγημα δε μπορεί να ανατρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια