Το 65ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

 


Περάσαμε μια εβδομάδα με τον Νικόλα Βουτσή και αντικρίσαμε την ομορφιά των βουνών και των ορεινών τοπίων! Ενημερωθήκαμε για την νόσο με τα πολλά πρόσωπα  HPV από τον μαιευτήρα/ γυναικολόγο Δημήτριο Ζούζουλα. Ανακαλύψαμε μέσα από τα μάτια των παιδιών το ταξίδι της τομάτας με την υποστήριξη της εταιρείας ΚΟΡΕ! Πλεύσαμε σε πελάγη ευτυχίας παρέα με μια φανταστική ομάδα μουσικών, για χάρη της Κιβωτού, του πρώτου Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ! Βγάλαμε την μάσκα του φόβου και επανεκκινήσαμε την αποκριά. Μέσα από το νέο βιβλίο του Μιχάλη Πιτένη «Γιαλάν Ντουνιάς» ξαναζωντανέψαμε την αποκριά της δεκαετίας του ’60 στην Κοζάνη! Συζητήσαμε με τους «γλεντιστάδες της αποκριάς», το Κοζανίτικο Τακίμι. για το δύσκολο έργο της διασκέδασης κατά το δωδεκαήμερο του καρναβαλιού. Αναρωτηθήκαμε για την θέση των γυναικών στου Φανούς.

Ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν και την Μύρτιδα. Συζητήσαμε για την προστασία του τεκμηρίου αθωότητας από τα ΜΜΕ. Συναντήσαμε τον Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο, εμπνευστή του ψηφιακού ανθολογίου γεμάτο ανάσες και ορίζοντες « Tι σ’ανθίζει;». Συζητήσαμε παρέα με τον Ραϋμόνδο Αλβανό και τις  μαθήτριες της Α΄τάξης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης Θεοδώρα Γεωρμπαλίδου, Εύη Γκαντιά και Κατερίνα Μήλιου για τις όψεις της ιστορίας.  Ήρθαμε πιο κοντά μέσα από ένα κομμάτι αφρολέξ! Ζωγραφίσαμε το εσωτερικό πορτρέτο της Χαρούλας Νικολαΐδου που επιμελήθηκε και το εξώφυλλό μας! Ξαναζωντανέψαμε θρυλικές ντισκοτέκ της δεκαετίας του ’70-80!

Είδαμε την ιστορία μας κατά το «ουδέν μεμπτόν». Ήπιαμε ένα καφέ για να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό. Προσεγγίσαμε την ιστορία «αλλιώς» μέσα από graphic novels! Λύσαμε τις μικρές παρεξηγήσεις και φορέσαμε το πράσινο φόρεμά μας! Συνεργαστήκαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου Σχολικής Βιβλιοθήκης του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και προτείνουμε εφηβικά αναγνώσματα. Κάναμε ένα Party Masque! Ξανασυστηθήκαμε με τον Iggy Pop! Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις!

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια