Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Κοζάνης «Μεταρρυθμιστές» της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών

Μέσα από την επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης, έπειτα από τις γνωστές αιφνιδιαστικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, είναι πασιφανές ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας:


◇Προσπαθούν να εμφανιστούν στην ελληνική κοινωνία ως μεταρρυθμιστές αλλά στην ουσία έχουν απορρυθμίσει την παιδαγωγική και συλλογική λειτουργία των σχολείων (εξοντωτική γραφειοκρατία, κατηγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών, υπερεξουσίες σε μονοπρόσωπα όργανα κ.ά.).

◇Προσπαθούν να εμφανιστούν ως καλοί τεχνοκράτες για την υλοποίηση της πολιτικής τους ενώ γνωρίζουν πως η ατομική αξιολόγηση για κατηγοριοποίηση και έλεγχο των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης των νέων σχολικών συμβούλων, ενώ είναι σε αρχικό στάδιο οι κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων. Η «άριστη» Υπουργός ούτε κρίσεις στελεχών, στα 4 χρόνια δεν μπορούσε να υλοποιήσει, και τώρα το επιδιώκει με fast track διαδικασίες, εξοργίζοντας ακόμη και τα δικά της στελέχη εκπαίδευσης.

◇Εκβιάζουν ουσιαστικά με τον πιο χυδαίο τρόπο, μάλιστα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, τους χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς με το να λένε: ότι αν «αν δεν αξιολογηθείτε, δε θα μονιμοποιηθείτε»

◇Επιχειρούν μέχρι την τελευταία ημέρα παραμονής τους στην εξουσία να αλώσουν, να στραγγαλίσουν και να ελέγξουν ασφυκτικά το Δημόσιο Σχολείο και τον Εκπαιδευτικό φορτώνοντάς τον παράλληλα με κάθε ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα των δικών τους πολιτικών επιλογών.

◇Πανηγυρίζουν ανιστόρητα ότι επιστρέφει η αξιολόγηση στον εκπαιδευτικό μετά από 41 χρόνια, συνδέοντάς την με τις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, τον επιθεωρητισμό, που έχει καταδικαστεί συλλήβδην από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει, πως εδώ και 4 χρόνια , έχουμε μια πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας που διοικεί με αυταρχισμό, απαξιώνει το έργο των εκπαιδευτικών, κρατά υποστελεχωμένα τα σχολεία και σε ομηρία τους νεοδιόριστους συναδέλφους, αλλά και τους αναπληρωτές με τις δηλώσεις περί αλλαγών στο σύστημα προσλήψεων, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα μέσα στην πανδημία, έχει αφήσει στο έλεος τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολικών μονάδων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, ενωτικά, συλλογικά και αποφασιστικά είναι έτοιμο να αντιπαλέψει την πιο αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο.

Ως Ενωτική Κίνηση-Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε:


• Όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στο κύκλο των έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων που θα ξεκινήσουν το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να διαμορφωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο δράσης.

• Σε συντονισμό κινητοποιήσεων τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.

• Σε ενημέρωση της κοινωνίας από τις Ομοσπονδίες για την επιχειρούμενη επίθεση απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο, στους εκπαιδευτικούς και στη μόρφωση όλων των παιδιών.

Δε θα τους αφήσουμε, δε θα τους περάσει !!

Δε θα τους αφήσουμε, δε θα τους περάσει !!!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών ΚΟΖΑΝΗΣ

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια