Επιμένουν τα “Παραπολιτικά”: Ο Τοπαλίδης ο εκλεκτός “Γαλάζιος” στην Κοζάνη”….

 
Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας εν οψει τωνεκλογών του 2023, με το κυβερνών κόμμα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα πρόσωπα που θα επιλεγούν ανά την Ελλάδα, τόσο για τους δήμους όσο και για τις περιφέρειες, ώστε να επιτευχθεί εκ νέου η «γαλάζια» κυριαρχία σε όλη την επικράτεια.


Σε Εδεσσα και Καβάλα, δεν έχουν καταλήξει σε πρόσωπα ικανά που θα κάνουν τη διαφορά και έτσι βρίσκονται σε φάση αναζήτησης. Στην Κοζάνη, ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο από πλευράς της Ν.Δ. είναι ο Γιώργος Τοπαλίδης, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Στη Βέροια, η Πειραιώς οδεύει στις εκλογές με τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη. Στο Καρπενήσι, ο νυν δήμαρχος, Νίκος Σουλιώτης, χαίρει της στήριξης της Ν.Δ., όπως και οι Θύμιος Καραΐσκος στη Λαμία, Παναγιώτης Ταγκαλής στον Δήμο Δελφών και στη Λιβαδειά ο Γιάννης Ταγκαλέγκας. Στη Χαλκίδα επιθυμεί να συνεχίσει η νυν δήμαρχος, Ελενα Βάκα, η οποία ωστόσο φαίνεται να έχει «σύννεφα» στην πορεία για τις εκλογές.

Στην Πειραιώς, υπό την αυστηρή εποπτεία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη, πραγματοποιούνται συσκέψεις και συναντήσεις με νέα πρόσωπα, που θα επιλεγούν για να βγουν μπροστά σε περιοχές που είχαν χαθεί οι δήμοι, αλλά και για να «τονωθούν» οι νυν «γαλάζιες» υποψηφιότητες που θα επαναδιεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε γραμματέας ο Παύλος Μαρινάκης, άρχισε να περιοδεύει ανά την Ελλάδα και, όπως ανέφερε σε όλες του τις δηλώσεις, «δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά». Το βασικότερο κομμάτι των επισκέψεων αυτών και με την παρουσία πλέον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη -τις οποίες πραγματοποιεί και με συνοδοιπόρο τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη-, αφορά την καταγραφή των προβλημάτων, της πορείας των έργων υποδομής, των εκκρεμοτήτων και των ζητημάτων κατοίκων και αυτοδιοικητικών. Στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές της επόμενης χρονιάς «βαθιά αυτοδιοικητικές», αναφέροντας ότι αυτές θα καθορίσουν την τύχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς για να επιλυθούν κομβικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της επικράτειας -με βασικότερο την υποστελέχωση- απαιτείται μια κυβέρνηση που συμπαραστέκεται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πολλές περιοχές της χώρας ήδη έχουν μπει σε προεκλογικό κλίμα, με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Σε σχέση με τα χρίσματα, όπως πρώτα είχαν γράψει στα «Π», δεν θα ανοίξουν από την Πειραιώς τα χαρτιά τους σε πρότερο χρόνο, καθώς αποτελεί «σκληρή γραμμή» του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ξεκινήσει η οποιαδήποτε εσωστρέφεια και όπου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται θα αφορούν μεγάλους και κεντρικούς δήμους. Ωστόσο, στο «παρασκήνιο», όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχουν ήδη «κλείσει» οι περισσότερες πρωτεύουσες, με τους ήδη «γαλάζιους» δημάρχους και όσους θα είναι πρώτη φορά υποψήφιοι να... τρέχουν. Ξεκινώντας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το τοπίο είναι ξεκάθαρο, με τον Κώστα Μπακογιάννη να είναι μέχρι στιγμής «κυρίαρχος» στον δρόμο για τις εκλογές, ενώ και στη Θεσσαλονίκη το «χρίσμα» φαίνεται να παίρνει ξεκάθαρα ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, αν και ήταν ο «αδικημένος» της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, ωστόσο επικράτησε.

Συνεχίζουν για τη διεκδίκηση νέας θητείας


Στη Βόρεια Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία πάει να «χτυπήσει» τον Δήμο Κομοτηνής με την υποψηφιότητα του δραστήριου προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνη Γραβάνη. Στην Ξάνθη, ο νυν δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, συνεχίζει με τη στήριξη της Πειραιώς, όπως και οι Χριστόδουλος Μαμσάκος στη Δράμα, Αλέξανδρος Χρυσάφης στις Σέρρες και Κώστας Κουκοδήμος στην Κατερίνη. Στην Ηπειρο, και συγκεκριμένα στον Δήμο Ιωαννιτών, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να κοντράρουν τον νυν δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος, αν και προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στην κατηγορία εκείνων των αυτοδιοικητικών που δεν θεωρούν ότι υπάρχει λόγος να μην υποστηριχθούν, με την προϋπόθεση φυσικά να μην είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να μην είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
Όλο το ρεπορτάζ εδώ:

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1235141/autodioikitikes-ekloges-autoi-einai-i-upopsifioi-dimarhoi-tis-neas-dimokratias-se-oli-tin-ellada/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια