Το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Tεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Σέρβια

 


 

 Από τη Δευτέρα 24 έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στα Σέρβια Κοζάνης (Χώρος Εμποροπανήγυρης), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς επίσης δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο».


Οι δράσεις στα Σέρβια υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Σερβίων, το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες των Σερβίων, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

 • Ημέρες & Ώρες: Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 15:30-20:30

Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

 • Ημέρες & Ώρες:
  • Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 08:30 – 13:30 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως τις 16:30 για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο
  • Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 08:30 – 13:30 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών
  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 08:30 – 13:30 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως τις 16:30 για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο
  • Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, 10:30 – 13:45 για γονείς και παιδιά
 • Πληροφορίες και ραντεβού:
  • Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (24-26/10, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις (είτε ατομικά είτε σε ομάδες ή/και οικογένειες), επικοινωνώντας στο 2310 250160 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»)

Πιο συγκεκριμένα η δράση στα Σέρβια θα περιλαμβάνει:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου (15.30 – 20.30): Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

 

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 15:30 με 20:30, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.


Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Σερβίων, το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δευτέρα 24 έως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών, για γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού, την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σερβίων, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης με θέμα τον εκφοβισμό, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους.


Οι εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

1. Δηλώσεις συμμετοχής στις Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους:

 • Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.
 • Για τις επισκέψεις γονέων/κηδεμόνων/οικογενειών και εκπαιδευτικών, παρακαλούμε τους/ις ενδιαφερόμενους/ες γονείς/κηδεμόνες/συλλόγους/εκπαιδευτικούς να επικοινωνήσουν στο 2310
  250160 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού») 

2. Δηλώσεις συμμετοχής στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας:

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα, σε οποιαδήποτε ώρα της δράσης τους/ις εξυπηρετεί. Για πληροφορίες καλέστε στο 24613 52642 (Τμήμα Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο»).

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στο Χώρος Εμποροπανήγυρης, με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

 

Περισσότερες πληροφορίες:


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
thesspress@hamogelo.gr
Τηλ. 2310 250 160

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια