Αναγκαίες υποδομές για την υποστήριξη της αλιευτικής δραστηριότητας

 


Για τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων αρχικά με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου και στη συνέχεια των αντίστοιχων επαφών του με υπηρεσιακά στελέχη των αρμόδιων Διευθύνσεων Αλιείας, ενημέρωσε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Αμανατίδης τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Κρανιδίων παρουσία του Δημάρχου Σερβίων κ. Χρήστου Ελευθερίου, του Προέδρου του Συλλόγου κ. Νίκου Κουρτίδη και μελών.Τα μέλη του Συλλόγου ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες της πρότασης που κατέθεσε για την άμεση ενίσχυση των αλιέων καραβίδας (σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση της αλιείας καραβίδας  ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό τον εμπλουτισμό του αλιεύματος)

Επίσης παρουσίασε και τις αναγκαίες υποδομές για την υποστήριξη τόσο της αλιευτικής όσο και της εμπορικής δραστηριότητας  των επαγγελματιών αλιέων στη λίμνη Πολυφύτου.

Παράλληλα, στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα των χρηματοδοτικών εργαλείων που αφορούν τους αλιείς, ζητήματα που σχετίζονται με την επιστημονική τους υποστήριξη καθώς και με τον έλεγχο της παράνομης  αλιευτικής δραστηριότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια