Θεατρική παράσταση: Εμμανουήλ Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου»

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βόρειο Πεδίο» το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 9,15μμ και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 7,00μμ φιλοξενεί το Politheatro | performing arts με την παράσταση

Η Ψυχολογία Συριανού συζύγου είναι ένα από τα διηγήματα της τελευταίας φάσης του ροϊδικού έργου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα δείγμα του ανατρεπτικά ειρωνικού ύφους του Ροΐδη με δόσεις σάτιρας για τα λογοτεχνικά δεδομένα της Ελλάδας και όχι μόνο. Ένας ορκισμένος εργένης ερωτεύεται παράφορα και για να μπορέσει να απαλλαγεί από την «κατάστασιν ερωτευμένου», κάνει το προφανές... την παντρεύεται. Όσο περνάει ο καιρός, διαπιστώνει ότι ο έρωτας, αντί να κοπάσει, έχει φουντώσει... Και τότε αρχίζει το προσωπικό του παραλήρημα και οι εφιαλτικές νύχτες του, στοιχειωμένες από υποψήφιους εραστές, εκνευριστικές χοροεσπερίδες και προκλητική κοκέτικη συμπεριφορά της γυναίκας του.

Ο συγγραφέας κατορθώνει να μας δώσει με παραστατικότητα και δηκτικότητα τους προβληματισμούς του ζηλιάρη συζύγου εξαιτίας της φιλαρέσκειας της συζύγου του και να μας χαρίσει ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που ελκύει λόγω του θέματός του τον αναγνώστη μέχρι και σήμερα. 

Η δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου μας δίνει με τον τρόπο της κωμωδίας με ελαφρύ και δηκτικό τρόπο τις απαντήσεις στα ερωτήματα κάθε ανθρώπου σε σχέση με τον έρωτα και το γάμο με τρόπο ξεχωριστό τον τρόπο που Εμμανουήλ Ροΐδης στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ .

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή: Θοδωρής Γκόγκος

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σταύρος

Σκηνικά - σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος

Ερμηνεύουν : Θοδωρής Γκόγκος - Ναταλία Βώττη


Διάρκεια παράστασης 70 λεπτάΠολιτιστικός Σύλλογος «Βόρειο Πεδίο»

Σάββατο 22 Οκτωβρίου ώρα: 9,15μμ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου ώρα: 7,00μμ

Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Πληροφορίες κρατήσεις: 2463 505959

Κ.Φούφα και Καλλιπόλεως ΠτολεμαΐδαΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια