Ανακαίνιση κλειστού Γυμναστηρίου Πτολεμαϊδας

 


Ο Δήμος Εορδαίας δημοπράτησε το έργο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΕΑΚ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ», προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ, στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος το 2018 και υπεγράφη σύμβαση κατασκευής του το Φεβρουάριο του 2019. Η νέα δημοτική αρχή η οποία ανέλαβε 1 Σεπτεμβρίου 2019, ερχόμενη σε συνεννόηση με τον ανάδοχο εργολάβο, πέτυχε την έναρξη των εργασιών επιλύοντας τα θέματα νομιμοποίησης που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου.


Με την εμφάνιση της πανδημίας που έπληξε τον πλανήτη, οι εργασίες σταμάτησαν για διάστημα περίπου 2 ετών λόγω των ισχυόντων μέτρων για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοιού, ενώ παραλλήλως διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικής επάρκειας του κτιρίου, που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν και τα οποία απαιτούν εργασίες προϋπολογισμού περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με μελέτη εταιρείας εξειδικευμένης σε θέματα στατικής επάρκειας κτιρίων. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημοπράτηση και του εν λόγω έργου στο αμέσως προσεχές διάστημα και ήδη η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Εορδαίας, εργάζεται σε ότι απαιτεί αυτή η εξέλιξη.


Ο Δήμος Εορδαίας όλο αυτό το διάστημα αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία που έκαναν χρήση του ΕΑΚ, προχώρησε στην τοποθέτηση παρκέ στα κλειστά γυμναστήρια 2 σχολικών μονάδων της πόλης της Πτολεμαΐδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι προπονητικές και οι αγωνιστικές ανάγκες των ομάδων.

Κάθε κίνηση ήταν πάντα κατόπιν συνεννόησης-ενημέρωσης και έπειτα από πολλές συναντήσεις των διοικήσεων, τόσο με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νικόλαο Φουρκιώτη.

Να επαναλάβουμε ότι υποχρέωση του Δήμου Εορδαίας είναι να τελειώσει τις εργασίες του Κλειστού Γυμναστηρίου και των βοηθητικών χώρων στο ΕΑΚ και να το παραδώσει προς χρήση στα σωματεία αλλά και σε κάθε πολίτη που επιθυμεί, και ασφαλώς όχι η αποκλειστική εξυπηρέτηση των αναγκών των αθλητικών ομάδων.


Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός των διοικήσεων του κάθε σωματείου που προάγει τον αθλητισμό, οι οποίες στην ουσία κάνουν έργο εθελοντισμού, έχοντας όμως ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω της βελτίωσης των δημοτικών αθλητικών υποδομών, τηρουμένων πάντα των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας.


Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας δεν μπορεί να παρακολουθεί ούτε θα γίνει αποδέκτης των όψιμων ανησυχιών οποιουδήποτε επαγγελματία προπονητή, ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του έχοντας έμμισθη σχέση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια