Γιώργος Αμανατίδης: «Αποζημίωση των αλιέων καραβίδας και δημιουργία υποδομών για την αλιεία στη λίμνη Πολυφύτου»

 


Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου κ. Νίκο Κουρτίδη, συζητήθηκαν:

1ον: η ανάγκη ενίσχυσης των αλιέων καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου, λόγω ολικής απαγόρευσης της αλιείας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό τον εμπλουτισμό του αλιεύματος.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πορεία του θέματος και για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση και δεσμεύθηκε να συμβάλλει.

2ον: η ανάγκη δημιουργίας υποδομών στήριξης της αλιείας στη λίμνη Πολυφύτου όπως π.χ. αποβάθρα, αποθηκευτικός και ψυκτικός χώρος κλπ.

Ο Υφυπουργός παρουσίασε τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί του θέματος και έδωσε τις αναγκαίες κατευθύνσεις.

3ον: Θέματα επιτήρησης της λίμνης Πολυφύτου καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ιχθυολόγο που θα πρέπει να προσληφθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την επομένη ο Βουλευτής επισκέφθηκε την Υπηρεσία που είναι αρμόδια στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 για την αλιεία, με τεράστια εμπειρία στα θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης.

Προτάθηκε να εξειδικευθεί για τις λίμνες η συναφής πρόβλεψη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα.

«Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο επίκεντρο και προς όφελός τους γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συμβάλλουν στην τόνωσή της.»

 

                                                                                   

                      

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια