Η Παρασκευή Βρυζίδου συμμετείχε στις εργασίες της 34ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας

 


Στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη, διεξήχθησαν οι εργασίες της 34ης Περιφερειακής Ολομέλειας Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  Γαλλοφωνίας, 24-25 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή μελών των εθνικών αντιπροσωπειών της Συνέλευσης.

Η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τη Bουλευτή, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, κ. Παρασκευή Βρυζίδου.

Κεντρικό θέμα συζήτησης των εργασιών αποτέλεσε ο ρόλος των κοινοβουλίων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελληνίδα Βουλευτής αναφέρθηκε στην ειδική ημερίδα που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου και παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο αποτελεί το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ε.Ε.

Η κ. Βρυζίδου περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους τα εθνικά κοινοβούλια μπορούν να προάγουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας την ανάγκη άσκησης ελέγχου στην εκτελεστική εξουσία για την εφαρμογή των σχετικών νόμων. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο και ειδικότερα στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καταλήγοντας ότι η δέσμευση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι παγκόσμια και καθολική.

Κατά τη δεύτερη παρέμβασή της η κ. Βρυζίδου, αναφερομένη στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία δέχεται επίθεση από το τόξο των αυταρχικών ηγετώνέχοντας παράλληλα να διαχειριστεί τις εσωτερικές της αδυναμίες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, καθώς δεν καταφέρνει να μειώσει ικανοποιητικά τις διαρκώς διευρυνόμενες ανισότητες. Όλα αυτά υπονομεύουν, όπως είπε, την ίδια τη δημοκρατία και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και να αναγεννηθεί η ελπίδα.

Η Βουλευτής υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη η πολιτική να επαναπροσδιοριστεί στο πνεύμα της νέας εποχής και η Δύση να κάνει μια ουσιαστική επιστροφή, ώστε να επαναβεβαιωθεί ως παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική κατάκτηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια