1η Νοεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών & Οργάνων Σώματος & Μεταμοσχεύσεων

 


 Η δωρεά οργάνων συνδέεται  με τη ζωή και όχι με το πένθος, έχει δηλαδή εορταστικό χαρακτήρα.  Θέλουμε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα μαζί σας!  Το πρωί της Τρίτης 1 Νοεμβρίου 2022 από 11:00-13:00, ο σύλλογος μας θα βρίσκεται στην κεντρική Πλατεία  για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την αξία της δωρεάς Ιστών & οργάνων σώματος, που, μέσω της μεταμόσχευσης, χαρίζουν το πολύτιμο δώρο της ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο θάνατος μπορεί να γίνει Ζωή!

Ένας και μόνο δότης οργάνων μπορεί να σώσει μέχρι 8 ασθενείς που περιμένουν ένα μόσχευμα !!!

 

             Η δωρεά οργάνων στη χώρα μας και οι μεταμοσχεύσεις υπολείπονται σημαντικά σε αριθμό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να πάψει να είναι ταμπού η δωρεά οργάνων.

 

         «Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή  των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου…»

 

  • Τα όργανα από πολλούς δυνητικούς δότες δεν αξιοποιούνται επειδή δεν είχαν συζητήσει ποτέ εν ζωή με την οικογένειά τους τη θετική τους στάση απέναντι στη Δωρεά.
  • Η πιθανότητα να χρειαστούμε εμείς οι ίδιοι κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να καταλήξουμε υπό συνθήκες που επιτρέπουν να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον. Άρα, μας αφορά όλους !!!
  • NO DONOR, NO TRANSPLANT (ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ)

 

      Επίσης θα παίρνουμε και δείγμα σάλιου για δωρεά Μυελού των Οστών.

 

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ –ΓΙΝΕ ΔΩΡΗΤΗΣ ΙΣΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΝ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ

Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Δότες.

 

Για το Δ.Σ.

                          Ο πρόεδρος                                   Η  Γραμματέας

       Σιδερίδης Δημήτριος                       Μπουμπόναρη Τάσα

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια