Ο Γιώργος Αμανατίδης στον Περδίκκα Εορδαίας με αντικείμενο την αξιοποίηση, προς όφελος των πολιτών, του αγωγού φυσικού αερίου

 


Πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής Κοζάνης, Γ. Αμανατίδης συμμετείχε σε συνάντηση στον Περδίκκα Εορδαίας με αντικείμενο την αξιοποίηση, προς όφελος των πολιτών, του αγωγού φυσικού αερίου που διασχίζει τον οικισμό του Περδίκκα.

Οι απόψεις και προτάσεις που διατύπωσε είναι συνοπτικά οι εξής:

1.      Κάθε μεγάλο αναπτυξιακό έργο θα πρέπει να αφήνει το αποτύπωμά του στην περιοχή από την οποία διέρχεται.

2.      Τα μεγάλα έργα ανάπτυξης θα πρέπει να αγκαλιάζονται από τις τοπικές κοινωνίες.

3.      Θεωρώντας δεδομένη την ασφάλεια του έργου, αφού εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι, θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις τροφοδοσίας του Περδίκκα με φυσικό αέριο και μάλιστα σε ελκυστική τιμή, εναλλακτικά της τηλεθέρμανσης.

4.      Η προώθηση των αναγκαίων ενεργειών και η επιτάχυνση των εγκρίσεων θα πρέπει να γίνει  συστηματικά και δήλωσα τη δική μου μέριμνα.

5.    Τα απαιτούμενα βήματα, η εξασφάλιση υλοποίησης των συμφωνηθέντων στο προηγούμενο διάστημα,  η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και κάθε άλλο στοιχείο πρότεινα να περιληφθεί σε κείμενο κοινής αποδοχής που θα πρέπει να υπογραφεί από τους  εμπλεκόμενους φορείς.

«Δεσμεύτηκα να δουλέψω για τα συμφέροντα των πολιτών και την αναγκαία συνύπαρξη του έργου με την τοπική κοινωνία και θα το πράξω με κάθε ενέργειά μου».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια