Τρισδιάστατες διαβάσεις, γκράφιτι και μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων οι μόνιμες δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 


Το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Κοζάνης για την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας περιλαμβάνει πολλές μόνιμες δράσεις, που στοχεύουν στην προώθηση της «πράσινης» μετακίνησης και τη μετάδοση του μηνύματος της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας έχει ολοκληρωθεί η δράση «Τέχνη του δρόμου στο οδόστρωμα», με την κατασκευή τρισδιάστατων διαβάσεων, στις οδούς Μοναστηρίου, Φιλίπππου και Δαβάκη. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαναχρωματισμοί υφιστάμενων διαβάσεων πεζών σε διάφορες οδούς της πόλης της Κοζάνης.

Επιπλέον, την τελική του μορφή θα πάρει σήμερα το γκράφιτι της οδού Μακεδονομάχων από τον καλλιτέχνη Γιάννη Ζάμκο, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων σε οκτώ σημεία.

Ο Δήμος Κοζάνης στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου καλύτερων συνδέσεων για βιώσιμη αστική κινητικότητα και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προσωρινού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, έχει πεζοδρομηθεί μέρος του εμπορικού κέντρου της πόλης μέχρι τις 10 το βράδυ. Συγκεκριμένα, το τμήμα της οδού Μακεδονομάχων από τη συμβολή της με την οδό Ν. Πλακοπίτη έως τη συμβολή της με την οδό Π. Μελά. Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης θα ρυθμίζει την κυκλοφορία για τα οχήματα και τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια