Στο δρόμο για Αθήνα. Το σήμα της νίκης δείχνουν οι σχολικές καθαρίστριες της περιοχής μαςΣε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 και 17 Μαΐου προχωρούν οι σχολικές καθαρίστριες  ζητώντας τα αυτονόητα. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στόχος είναι η επίλυση των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω της υποστελέχωσης, τις απλήρωτες υπερωρίες καθώς έχουν επιφορτιστεί λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού το πολύ σημαντικό κομμάτι να διατηρούν τα σχολεία καθαρά. Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, διεκδικεί την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων.

Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενες καθαρίστριες/στες στα σχολεία έχουμε ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών ως προς την επισφαλή εργασιακή μας σχέση, τις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές στο 50 τις εκατό , τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Προσφέρουμε πραγματικά και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουμε πάντα και μόνο υποχρεώσεις, χωρίς κανένα δικαίωμα. Ακόμα και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα μπαίνει στην «κλινη του Προκρούστη» και τίθεται εκ νέου σε διαπραγμάτευση.
Διεκδικούμε:


Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις.


Καμία περικοπή στο επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα.


Άμεση έκδοση Κ.Υ.Α. με μόνιμα χαρακτηριστικά μοριοδότησης της προϋπηρεσίας στην καθαριότητα των σχολείων, με αύξηση ανθροποωρών στους Δήμους και μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης , τουλάχιστο για όλους όσοι έχουν προυπηρεσία άνω των 5 ετών


Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών


Αξιοπρεπείς αμοιβές


Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας


Αναδρομική ένταξη στα ΒΑΕ από το 2012 έως και το 2019, περίοδο που άδικα και παράνομα είχε απενταχθεί ο κλάδος από τη λίστα.


Χορήγηση αυτοτελούς κωδικού Επαγγέλματος «Καθαριστή/ριας Σχολικών κτιρίων» στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια