Χείμαρρος… ο Στέφανος Πράσσος: “ Τι παιχνίδι παίζουν με τα υδροηλεκτρικά και τις λίμνες???”

 


Εδώ και δυο μήνες ίσως και περισσότερο παρά τις μεγάλες χιονοπτώσεις- υδατοπτώσεις τα υδροηλεκτρικά δεν λειτουργούν όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα οι ταμιευτήρες (τεχνιτές λίμνες) να ξεχειλίσουν "πνίγοντας" ταυτόχρονα πολλά δασικά συστήματα και καλλιέργειες.

Ενώ είναι σωστό να γεμίσουν ως ένα σημείο για να υπάρχει αποθηκευμένο νερό για τις αρδεύσεις των αγροτών ΕΔΩ μιλάμε για "υπερβάλλον ζήλο" αφού πολύ πριν αρχίσει τα ποτίσματα οι Λίμνες έχουν ξεφύγει από τα τελικά όρια!

Αγρότες και ψαράδες της λίμνης Πολυφύτου καταγγέλλουν οτι το νερό ξεπέρασε τη στάθμη ασφαλείας και φεύγει από την υπερχείλιση κάτι που είναι εγκληματικό.

Δηλαδή ενώ αυτά τα νερά μπορούν να παράγουν ρεύμα και να συνεχίσουν τη ροή τους αυτά φεύγουν αναξιοποίητα σε μια χρονική περίοδο που υπάρχει έλλειψη Η/Ε και το πανάκριβο Φυσικό Αέριο δίνει μέχρι και 50% της κατανάλωσης.

Επειδή φέτος υπάρχουν πολλά νερά τα 4.000 μεγαβάτ των μεγάλων υδροηλεκτρικών θα μπορούσαν για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα να δώσουν πάνω από 10% της κατανάλωσης του ρεύματος που επί πλέον έχει και μηδαμινό κόστος!

Πολλοί είναι αυτοί που βάσιμα υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι της ΔΕΗ (Με κυβερνητική εντολή) με τους ιδιώτες παραγωγούς για να κρατούν τις τιμές του ρεύματος στα ύψη!!!

Αλήθεια ή ψέματα???

Η ΔΕΗ οφείλει να δώσει εξηγήσεις.........

Υ.Γ Η φωτογραφεία είναι από τη Γέφυρα του Ρυμνίου και πάρθηκε δυο μήνες πριν. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια