Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ωστόσο προσπαθούν...

Διαμαρτυρία για το κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτίριο της ΔΕΗ στην Κοζάνη. Όπως τόνισαν οι διαμαρτυρόμενοι:

“Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της μετατροπής της Ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια.

Με τον κατώτερο μεικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Την ίδια στιγμή το ήδη μικρό εισόδημα εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Να πηγαίνουμε στο supermarket και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε... Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο.

Διεκδικούμε:

-Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.

-Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

-Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

-Ούτε σκέψη για διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας, σε σπίτι ανέργου, χαμηλοσυνταξιούχου, σε καρκινοπαθή ή ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

-Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Επίδομα Θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ”.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική Απεργία την Τέταρτη 6 Απρίλη και στην συγκέντρωση στις 10:30 στον πεζόδρομο Κοζάνης.Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.ΕΝ)

Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ παράρτημα Κοζάνης)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια