Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Ο πανελλαδικός διασυρμός συνεχίζεται…

 


Με το από 18/03/2022 έγγραφό του το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να μην χορηγήσει σύμφωνη γνώμη για την πρόσληψη του προτεινόμενου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Η απόφαση αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε αφού ήταν ήδη γνωστό ότι λόγω των επιλογών της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ κατά τη διαδικασία αξιολόγησης υποψήφιων καλλιτεχνικών διευθυντών η απόφαση πρόσληψης του κ. Γ. Βασιλειάδη δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη και πολύ δύσκολα θα εγκρινόταν από το Υπουργείο.

Η διαδικασία αυτή καταγγέλθηκε από πληθώρα επίσημων και ανεπίσημων φορέων του καλλιτεχνικού χώρου σε πανελλαδικό επίπεδο με αποτέλεσμα το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης να υποστεί τεράστια ηθική και καλλιτεχνική βλάβη. Όμως δυστυχώς οι εμμονές, η ιδιοκτησιακή αντίληψη και η μεροληπτική κρίση της τριανδρίας του Δήμου Κοζάνης καθώς και η σύμπλευση του Προέδρου και της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ οδήγησαν σε αποφάσεις που έβλαψαν ανεπανόρθωτα την καλλιτεχνική υπόσταση και τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Η στάση αυτή, από τη αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να μείνει το ΔΗΠΕΘΕ χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή για περίπου 8 μήνες το 2020 όταν εφάρμοσαν τις θέσεις τους σε βάρος του κ. Γιοβανίδη και τώρα για 3 μήνες, τουλάχιστον, όταν εφαρμόστηκε η ίδια σχεδόν τακτική στον κ. Μυριανθόπουλο μετά την μεθοδευμένη λύση της συνεργασίας μαζί του. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης όμως δεν μπορεί να αποτελεί παιχνιδάκι στα χέρια των κυρίων Μαλούτα και Κέφαλου.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στήριξε τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ διαχρονικά και τήρησε υπεύθυνη στάση απέναντι στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Καταψήφισε την απόφαση μη αξιολογικής κρίσης των υποψήφιων καλλιτεχνικών Διευθυντών, κατήγγειλε την προαποφασισμένη επιλογή του κ. Βασιλειάδη, στήριξε και έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αντιδράσεις επίσημων και ανεπίσημων φορέων για την επιλογή αυτή, καταψήφισε την πρόταση του κ. Κέφαλου για επανεξέταση από το Υπουργείο της επιλογής καλλιτεχνικού Διευθυντή και ζητά:

  • Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Μαλούτας.

  • Να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Κέφαλος και τα μέλη του ΔΣ που συνέπραξαν σε αυτές τις αποφάσεις.

  • Να επαναπροκηρυχθεί άμεσα η θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή.

  • Να προσληφθεί άμεσα καλλιτεχνικός σύμβουλος για το διάστημα που θα παραμένει κενή η θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή.

  • Να σταματήσει ο διασυρμός του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ακόμα και στην περίπτωση που η απάντηση από το Υπουργείο στο νέο αίτημα της πλειοψηφίας του ΔΗΠΕΘΕ είναι διαφορετική ξεκαθαρίζουμε ότι η θέση μας είναι ανεξάρτητη από αυτή. Το ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία 2,5 χρόνια διασύρεται και απαξιώνεται με τις πράξεις τους και είναι πλέον καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια