ΣΕΟ Κοζάνης: Εξόρμηση στο όρος Βερτίσκος (κορυφή Χαρβάτα)

 Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 6.2.2022 εξόρμηση στo όρος Βερτίσκος (κορυφή Χαρβάτα 1113μ.) με αφετηρία το Σοχό Θεσ/νίκης και τερματισμό το Κρυονέρι Θεσ/νίκης.

Συντονιστής Εξόρμησης: Πέτρος Αλμπάνης


Ώρα αναχώρησης 7:30 π.μ. από τη Στρατολογία. Η εκδρομή θα γίνει με λεωφορείο εφόσον το επιτρέπουν τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον COVID και συμπληρώνεται ο αναγκαίος αριθμός συμμετοχών.


Αναλυτικά στοιχεία διαδρομής: Μήκος 14,5 χλμ., διάρκεια 5 - 5,5 ώρες. Ελάχιστο υψόμετρο: 600μ. , Μέγιστο υψόμετρο: 1113 μ.


Η επιλογή της διαδρομής θα γίνει από τους συντονιστές της εξόρμησης με βάση τις καιρικές συνθήκες και τα εκάστοτε καθοριζόμενα από την πολιτεία μέτρα υγιεινής, (ενδεικτικά τις χρήση μάσκας προστασίας εντός και εκτός των μεταφορικών μέσων, τήρηση μέγιστης επιτρεπόμενης πληρότητας εντός λεωφορείου, τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας).


Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Η εξόρμηση είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας, ενδείκνυται και για αρχάριους.


Ενδεικτικός Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, γκέτες, μπατόν, αντιανεμικό-αδιάβροχο μπουφάν, κατάλληλο σακίδιο πλάτης, φλις, νερό, ατομικά τρόφιμα (και για το μεσημέρι), γάντια, σκούφος, κουτί πρώτων βοηθειών, σφυρίχτρα.


ΜΕΤΡΑ COVID-19


Εφαρμόζουμε όλα τα Διατάγματα και τα Πρωτόκολλα Υγείας όσον αφορά την αντιμετώπιση του COVID 19 όπως έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας (ΦΕΚ 290, 29-1-2022). Εντός του λεωφορείου υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Η επιβίβαση επιτρέπεται σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και όσοι επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου. Ειδικότερα, η επιβίβαση ανεμβολίαστων επιβατών ηλικίας 12 ετών και άνω επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι ή PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών. Η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης είναι υποχρεωτική κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο. Ο έλεγχος γνησιότητας πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού τεστ, ο επιβάτης δεν μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα τηλέφωνα 6973219628 και 2461025909 (από 20:00 έως 21:30).Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια