N.E Σύριζα Κοζάνης: “Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-Π/Σ για την Δυτική Μακεδονία και το μέλλον της περιοχής μας καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά απ’ το γεγονός ότι είναι η τρίτη επίσκεψη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα μέσα σε σύντομο πολιτικά χρονικό διάστημα στον τόπο μας”





Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-Π/Σ για την Δυτική Μακεδονία και το μέλλον της περιοχής μας καταδεικνύεται για ακόμη μία φορά απ’ το γεγονός ότι είναι η τρίτη επίσκεψη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα μέσα σε σύντομο πολιτικά χρονικό διάστημα στον τόπο μας.

Σε συνάρτηση με ένα διευρυμένο κλιμάκιο στελεχών και πρώην υπουργών για τρεις ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με φορείς και το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των παραγωγικών κλάδων, επισκέψεις και συνομιλίες με απλούς πολίτες στους τόπους εργασίας τους και σε αγορές.

Σε πλήρη αντίθεση με το αποστειρωμένο περιβάλλον της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη προ ημερών στην Κοζάνη, την ανάλωσή του σε ανούσιες διατυπώσεις και ευχολόγια χωρίς κανένα απολύτως περιεχόμενο, σχέδιο και μελετημένη πρόταση για την περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π/Σ δια στόματος του προέδρου του χθες βράδυ σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα στην Κοζάνη, προτάσσει τον σχεδιασμό και το όραμα με όρους ενεργειακής δημοκρατίας που θα ανακόψει την καταστροφική πορεία που χαράζουν οι επιλογές της κυβέρνησης.


Αποκατάσταση εδαφών βάσει νέων χρήσεων γης και ΕΠΑΝΑΠΟΔΩΣΗ τους στις τοπικές κοινωνίες- Χωροταξικός σχεδιασμός για τις ΑΠΕ- Κεντρικό ρόλο έχει η αυτοδιοίκηση


Στήριξη ανέργων και καταπολέμηση της απειλής του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέχρι να έρθουν νέες επενδύσεις πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους ανέργους Μητσοτάκη- Πάγωμα χρεών όσων έχουν επενδύσει σε μηχανήματα και εξοπλισμό , εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όλους τους άνεργους


Προσέλκυση νέων επενδύσεων, ειδικό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, ειδικός αναπτυξιακός νόμος, ειδικό ασφαλιστικό, ειδικά φορολογικά κίνητρα, εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων


Ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων- Δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, έργα ΟΤΑ, σιδηρόδρομος, ηλεκτροκίνηση, υποδομές εξωστρέφειας.


Καθολικό πρόγραμμα ΄΄Εξοικονομώ΄΄ για την περιοχή, άμεσα ειδικό πρόγραμμα για κατοικίες και επιχειρήσεις. Κινητοποίηση σημαντικού κλάδου της οικονομίας- Υλοποίηση προγράμματος στα δημόσια κτίρια.


Ενεργειακές κοινότητες στη Δυτική Μακεδονία- Οι καταναλωτές μετατρέπονται σε παραγωγούς.


Περιβαλλοντικό τιμολόγιο ενέργειας. Επεκτείνεται το τιμολόγιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε στα νοικοκυριά και στις τοπικές επιχειρήσεις.

Σε πλήρη επαφή και διάλογο με την κοινωνία, προχωράμε στις πολιτικές εκείνες που θα δώσουν ελπίδα, προσανατολισμό και όραμα για την επόμενη ημέρα στην Δυτική Μακεδονία.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια