Οι τρεις Θεατρικές παραστάσεις της Κοζάνης







 Επιμέλεια: Θανάσης Τέγος
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

Σκέψου θετικά

Οι απόκριες έφτασαν και οι «Κασμιρτζήδις» πιστοί στο ραντεβού με την αποκριά ανεβάζουν και φέτος  θεατρικό έργο με τίτλο: «Σκέψου θετικά» στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης κάθε μέρα στις 9 το βράδυ μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου.
Το έργο διαδραματίζεται σε μια αίθουσα αναμονής ιατρείου και δημιουργούνται διάφορα ευτράπελα μεταξύ των ασθενών. Ο καθένας μιλάει για την πάθησή του και γίνεται ταυτόχρονα και γιατρός δίνοντας συμβουλές. Επίσης γίνονται διάφοροι διάλογοι για την σημερινή κατάσταση. Με την εμφάνιση του παθολόγου γιατρού, αρχίζουν οι ασθενείς να εξετάζονται από αυτόν. Σε λίγο έρχεται και ο άλλος γιατρός που είναι ψυχολόγος ψυχαναλυτής και ψυχοθεραπευτής, ο οποίος  κάνει διάφορες συνεδρίες και πάντα σε κάθε τελευταία λέξη λέει «Σκέψου Θετικά» Ώσπου να ανεβάσουμε το έργο αυτό στη σκηνή ο καθένας έλεγε και κάτι για τους γιατρούς και το έργο κόντεψε να γίνει επτά ώρες. Στις πρόβες που κάναμε γελούσαμε πάρα πολύ, πιστεύουμε ότι και εσείς όταν θα το δείτε θα κάνετε το ίδιο.  Σενάριο: Τσιάνας Τζίμης-Πλόσκας Γιάννης, Σκηνοθεσία: Πλόσκας Γιάννης
Σκηνικά: Τσιάνας Τζίμης -Μάστορας Νίκος-Βαγιώτας Βασίλης, Φωτισμός: Πλιάκης Ευάγγελος Κοστούμια: Λιόφα-Λάκκα Φωτεινή, Μουσική επιμέλεια: Κορδογιάννης Πανούλης
Μακιγιάζ: RAHA SPA Σαμαρά Μαρία
Συντελεστές του έργου:
Μάστορα Ευγενία-Μάστορας Γκουλέμας Γιώργος-Γκόβα Βίκυ-Τσιαίρης Γεώργιος-Παπαδημητρίου-Ζήκου Αλεξάνδρα-Βαγιώτας Βασίλειος-Λιόφας Νίκος-Βρυσσάς Λάκης-Παπαδημητρίου Μάρκος-Μάστορας Νίκος-Καρακόντης Παναγιώτης-Φωλίνας Πέτρος-Μπουμπόναρης Μαργαρίτης-Πλόσκας Γιάννης συμμετέχει και ο μικρός Τσιαίρης Λάζαρος.
Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ.
Τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν για την λειτουργία του ημερήσιου σχολείου του συλλόγου ατόμων με αυτισμό. Προπώληση εισιτηρίων στο ΚΑΦΕ FREDITTO (Στοάς 7) πίσω από τον ΟΤΕ τηλ. 2461029400 κιν. 6932646662 πρωινές ώρες 10:00 – 1:00μ.μ. Απόγευμα στο ταμείο της αίθουσας τέχνης από της 6:00 το απόγευμα έως και την έναρξη των παραστάσεων.




ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΚΑΝΑΚΑΙΡΙΣΙΟΙ»
«Τρεις και ο Κούκος»

H Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου οι «Κανακαιρίσιοι», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωακείμ Λιούλιας» Κρόκου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Τρεις και ο Κούκος» σε Κείμενο-Σκηνοθεσία: του Μανώλη Μαρκόπουλου. Η γνωστή και αγαπημένη στο κοινό «Τσιτσιούλα» σε μια ακόμη κωμωδία καταστάσεων παρουσιάζει στο κοινό της Κοζάνης και όχι μόνο μια παράσταση για τη φετινή αποκριά. Η πρεμιέρα έγινε το περασμένο Σάββατο, ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου στο κινηματοθέατρων «Ολύμπιον». Οι παραστάσεις να σημειωθεί πως ξεκινάνε στις 9 και 30 το βράδυ πλην του Σαββάτου που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα.   


ΔΗΠΕΘΕ ΚOZAΝΗΣ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΦΙΛΗ

Και οι Θεοί…Σιουρτ’ σαν

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της Αποκριάς 2013, τη θεατρική σάτιρα του Γιώργου Χ. Παφίλη  «Και οι Θεοί…Σιουρτ’ σαν» και καλεί τον κόσμο να σπεύσει να το παρακολουθήσει και να περάσει ευχάριστα, παρακολουθώντας μια παράσταση στο κοζανίτικο ιδίωμα, που αναδεικνύει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής! Ο Γιώργος Παφίλης συνεργάζεται για 6η χρονιά με το ΔΗΠΕΘΕ. Μέσα από την παράσταση, δίνει την ευκαιρία στον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης την Αποκριά, να παρακολουθήσουν μια σατιρική ηθογραφία, από την οποία δεν λείπουν τα ευτράπελα! Ο συγγραφέας επηρεασμένος από το πάντρεμα και την καταγωγή της αποκριάς με τη σάτιρα και ότι οι ρίζες της έρχονται από πολύ μακριά, από το παρελθόν και τη μακραίωνη ιστορία μας και λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει ή και έχουν χαθεί από όσα οι αρχαίοι μας πρόγονοι, οι Έλληνες, γιόρταζαν με πανηγύρια, τρελές διασκεδάσεις και μεταμφιέσεις, και που όλα τους στο βάθος είχαν λατρευτικό χαρακτήρα  η δε ρίζα τους έρχεται από τα Κρόνια τα Διονύσια και τα Λουπερκάλια, τότε στις μέρες μας οι ίδιες γιορτές και λατρευτικές γιορτές, καλά κρατούν. Ειδικά στην Κοζάνη η γιορτή της Αποκριάς είναι μεγάλη υπόθεση. Γι αυτό κι ο συγγραφέας μαζί με το ΔΗΠΕΘΕ, ανοίγει το κεφάλαιο του μύθου και της αλήθειας! Δύσκολο μεν αλλά ευχάριστο. Νοερά, ο θεατής θα πετάξει στις χιονισμένες κορφές του Ολύμπου για να συναντήσει πρόσωπα λατρεμένα, τους αρχαίους Θεούς μας οι οποίοι θα κάνουν την παραχώρηση και θα’ ρθουν μαζί μας για φέτος να το ρίξουμε όλοι έξω, να ξεφαντώσουμε να χορέψουμε γύρω από την φωτιά, την «πνευματική πυρά» που με περίσσιο θάρρος ο Προμηθέας κλέβοντάς την μαζί με τη σοφία της Αθηνάς , τη χάρισε στους ανθρώπους και “εγένετο φως”!
Η απομυθοποίηση  και η μετενσάρκωση τους σε γήινα πλάσματα γνωστά και οικεία αγαπητά και γνώριμα με τα πάθη τους και τις αδυναμίες τους, ίσως δεν γίνει εύκολα αποδεκτό… Οι παραστάσεις ανεβαίνουν καθημερινά μέχρι και το Σάββατο στην Αίθουσα Φίλιππος» στις 9 το βράδυ. 
 Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλ. 24610-24062.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια