Ημερίδα για το νερό στην Κοζάνη





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  

Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης ως εταίρος  του Ευρωπαϊκού έργου WATERLOSS «Διαχείριση Απωλειών Νερού σε Δίκτυα Ύδρευσης» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας MED, διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενημερωτική ημερίδα του έργου με θέμα: «WATERLOSS: Διαχείριση Απωλειών Νερού σε Δίκτυα Ύδρευσης».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Κοβεντάρειου στην Κοζάνη. Το έργο WATERLOSS ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για τα Ύδατα (WFD 2000/60/EC), στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης πολιτικής για τη διαχείριση των υδάτων της Ευρώπης, καθώς και στην εφαρμογή κατάλληλων μέτρων για την διασφάλιση της υψηλής ποιότητάς τους.
Το έργο εστιάζει στην ενσωμάτωση των αρχών εξοικονόμησης νερού στα διαχειριστικά σχέδια που εφαρμόζουν οι εταιρείες παροχής πόσιμου νερού με έμφαση στην ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για τον έλεγχο και τη μείωση του μη ανταποδοτικού νερού στα δίκτυα παροχής πόσιμου νερού. Πεδίο εφαρμογής της μεθοδολογίας αποτελούν περιοχές της λεκάνης της Μεσογείου όπου η λειψυδρία και η χαμηλή ποιότητα νερού αποτελούν μείζονα ζητήματα τα τελευταία έτη. Στο έργο συμμετέχουν  9 εταίροι από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Γαλιά , Ισπανία, Σλοβενία ). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως συντονιστής του έργου, και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ). Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Γιάννης Παυλίδης Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, ο Γιάννης Βλατής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, ο Αναστάσιος Ζουμπούλης καθηγητής χημείας Α.Π.Θ.,  ο Πέτρος Σαμαράς Αναπλ. Καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Χάρης Κουζιάκης Πρ. Γραφείου Μελετών Επίβλεψης Έργων και προγραμματισμού Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, η Σταυρούλα Τσιτσιφλή εντεταλμένη λέκτορας τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. και ο Βασίλης Κανακούδης επίκουρος καθηγητής τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια