Καλές κορυφές






Τη βασιλόπιτα έκοψε την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης στον Ψηλό Αηλιά. Μέλη και φίλοι του συλλόγου, παρευρέθηκαν στην κοπή φορώντας τα ορειβατικά ή αθλητικά τους, αφού μετά την κοπή της πίττας έγινε πορεία στα μονοπάτια του Αηλιά. Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης είναι ένας ιστορικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1931. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ο.Ο.Α. και μέλος της Ε.Ο.Χ. Από το 1931 λειτουργεί συνεχώς εκτός από τα μαύρα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου και προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες της περιοχής που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές των βουνών και της φύσης. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την συμμετοχή μελών του Ε.Ο.Σ. στο Πρώτο Τάγμα Χιονοδρόμων κατά τον Ελληνοιταλικό Πόλεμο το 1940. Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κοζάνης κ. Γρηγόρης Δουγαλής τόνισε: «Σκοπός μας είναι η άμεση επαφή με τη φύση και το βουνό μέσα από τους γαλήνιους περιπάτους στο δάσος και τις δυναμικές πεζοπορίες και όχι τις τυποποιημένες ξεναγήσεις και τον ανέμελο τουρισμό. Πρεσβεύουμε τη φιλία τη συλλογικότητα και την καλή παρέα μέσα στο σύλλογο και κανένα συμφέρον οικονομικό ή πολιτικό δεν σκιάζει τις σχέσεις μας. Στόχος μας είναι η κορυφή αλλά σκοπός μας είναι οι εξορμήσεις στη φύση. Παρεμβαίνουμε σε θέματα περιβάλλοντος, προβάλλουμε τη δράση μας συνεργαζόμαστε με άλλους συλλόγους, οργανώνοντας κοινές εξορμήσεις εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις και μοιραζόμαστε με όλους τις εμπειρίες μας».

Ο ΕΟΣ Κοζάνης οργανώνει την Κυριακή 3 Φλεβάρη ορειβατική χιονοδρομική εξόρμηση στον Όλυμπο, από Βρυσοπούλες Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Η πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει από την πύλη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και ακολουθώντας τους πυλώνες του σκί θα φθάσει μέχρι τις παρυφές του Αγίου Αντωνίου. Από εκεί ακολουθώντας το σημασμένο μονοπάτι θ’ ανέβει στον Άγιο Αντώνιο. Εφ’ όσον το επιτρέψει ο καιρός θ’ ακολουθήσει την κορυφογραμμή μέχρι Σκολιό.
Βαθμός δυσκολίας Γ Ωρες πορείας 8. Απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός. Η Δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει από την πύλη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και ακολουθώντας τους πυλώνες του σκί θα φθάσει μέχρι τις παρυφές του Αγίου Αντωνίου. Βαθμός δυσκολίας Β Ωρες πορείας 4. Οσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν σκι (πρέπει να μεταφέρουν σκι από Κοζάνη καθ ότι δεν γίνονται ενοικιάσεις στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.). Εκκίνηση στις 7πμ από το parking του Μαρινόπουλου, κάτω από το γήπεδο. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο Γρηγόρη Δουγαλή στα τηλ: 6944 257 258 και 69810 25650.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια