3ο χορωδιακό φεστιβάλ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Άγιος Αθανάσιος»





Του Θανάση Τέγου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνη το 3ο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Άγιος Αθανάσιος» και στο οποίο συμμετείχαν χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος μιλώντας για το χορωδιακό φεστιβάλ τόνισε μεταξύ άλλων τον στόχο της εκδήλωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να τιμήσουμε τον Άγιο Αθανάσιο, με αφορμή την ημέρα εορτασμού του, αφού στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου κατοικούμε και το όνομα του Αγίου έχει ο σύλλογός μας. Θέλουμε τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε ο κόσμος να περάσει καλά. Εδώ σήμερα δίνουμε μια νότα ευχάριστης και καλής μουσικής και να δώσουμε λίγο θάρρος, λίγη αισιοδοξία και ελπίδα στους κατοίκους». Στο σύλλογο  του Αγίου Αθανασίου λειτουργούν τόσο τμήματα χορωδίας όσο και πολλά τμήματα χορού (παραδοσιακού και μοντέρνου), αλλά και άλλων δραστηριοτήτων, τα οποία μάλιστα συναντούν τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Βελβεντού-Σερβίων Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χάρης Γελαδάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο  αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιάννης Παπαϊορδανίδης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Κοζάνης Νίκος Βλάχος και Γιώργος Κάτανας και πλήθος κόσμου. Να σημειωθεί πως συμμετείχαν οι χορωδίες: Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού «Ο Πιέριος», Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα», Πολιτιστικού Συλλόγου Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», Ιστορικού-Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης « Ο Διγενής Ακρίτας» και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγ. Αθανασίου. Τα μέλη του συλλόγου βράβευσαν όλα τα μέλη των χορωδιών για τη συμβολή τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια