Η Κοζάνη με χρώμα μιας άλλης εποχής

Μέχρι  την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η  Έκθεση Φωτογραφίας του Κώστα Στεφάνου με τίτλο: «Η Κοζάνη με χρώμα μιας άλλης εποχής» που  λειτουργεί στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Ο κ. Στεφάνου παρουσιάζει στην έκθεση 30 φωτογραφίες της παλιάς Κοζάνης,  τις οποίες επέλεξε θέλοντας να ταξιδέψει τους θεατές, από την απελευθέρωση της πόλης έως και  1958.  Χρησιμοποιώντας δική του τεχνική ο κ. Στεφάνου, παρουσιάζει εικόνες της πόλης όπως το ρολόι, το Ερμιόνιο, πλατείες και δρόμους.
Πρόκειται για μια ιδιαιτέρα ενδιαφέρουσα και  πρωτότυπη έκθεση, αφού ο εμπνευστής μέσα από εικόνες που επεξεργάστηκε ο ίδιος «ζωντάνεψε» τοποθεσίες πρόσωπα και σημεία της παλιάς Κοζάνης, δίνοντας μια μοναδική αίσθηση της Κοζάνης του τότε ξυπνώντας αναμνήσεις, θύμισες και στιγμές της παλιάς πόλης.  Η έκθεση με το σπάνιο φωτογραφικό υλικό. θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή και αξίζει να την επισκεφτείτε καθώς έστω και νοερά θα ταξιδέψετε στα παλιά σοκάκια της πόλης μιας άλλης εποχής.
Έντονη συγκίνηση και πολλές αναμνήσεις γεννώνται σε όσους περί διαβούν την εν λόγω έκθεση μιας Κοζάνης που δεν θυμίσει τίποτα η σημερινή εικόνα της πόλης, μια άλλη εποχή που έρχεται σήμερα να μας προβληματίσει τονίζει ο καλλιτέχνης και ίσως να μας βοηθήσει να δώσουμε λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η επιστροφή στις ρίζες μας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου.
 Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια