Ο Αγιασμός των Μακεδνών

Τη νέα τους χορευτική και χορωδιακή χρονιά ξεκίνησαν και φέτος «Οι Μακεδνοί», με  τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευλογίες της εκκλησίας. Μέλη  και φίλοι του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους «Μακεδνούς»  στον αγιασμό, που έγινε την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, στο χώρο του συλλόγου. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Θωμάς Μαδίκας ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, χαρά, προκοπή και κάθε ευτυχία - προσωπική και οικογενειακή - και πολλές επιτυχίες τόσο στους ίδιους όσο και στο σύλλογο. Παράλληλα κάλεσε όλους όσους αγαπούν το χορό και την καλή παρέα να γίνουν μέλη του συλλόγου, ενός Συλλόγου όπως τόνισε, με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. 
Σε όσους όμως δεν ασχολούνται με το χορό αλλά αγαπούν το τραγούδι τους κάλεσε να γίνουν μέλη στο τμήμα της χορωδίας του συλλόγου. Τα μαθήματα χορού άρχισαν ήδη και γίνονται κάθε Τετάρτη από 5 : 30 - 11 : 30 μ.μ. για τα τμήματα των ενηλίκων, κάθε Παρασκευή από 6 : 00 - 9 : 00 μ.μ. για τα παιδικά τμήματα, ενώ τα μαθήματα  για το χορωδιακό τμήμα γίνονται κάθε Τρίτη  9 : 00 - 10 : 00 μ.μ.
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του συλλόγου για τη δημιουργία παιδικού τμήματος χορωδίας. Είναι κάτι που λείπει από τον τόπο μας είπε, για αυτό και θα προχωρήσουμε στη δημιουργία της.  Αναφέρθηκε επίσης και στην προγραμματιζόμενη για το Δεκέμβριο ετήσια παράσταση του Συλλόγου στην Αίθουσα τέχνης του Δήμου Κοζάνης. «Οι Μακεδνοί», κάθε χρόνο παρουσιάζουν και μια παράσταση, είτε με τα χορευτικά τους τμήματα, είτε με τη χορωδία κάνοντας κάποιο αφιέρωμα σε διάφορους μεγάλους μουσικοσυνθέτες. Το Δεκέμβριο είναι η σειρά των χορευτικών τμημάτων, αφού η χορωδία έκανε τον περασμένο Ιούνιο ένα πολύ πετυχημένο αφιέρωμα στο Γ. Ζαμπέτα. Οι Μακεδνοί, αγαπώντας τον τόπο τους και την πόλη της Κοζάνης, δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν δυναμικό παρόν στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης, γι αυτό και θα κάνουν την ετήσια εκδήλωσή τους με τα χορευτικά τους τμήματα, ενηλίκων και παιδικών, το Δεκέμβριο.
Μετά το τέλος του αγιασμού ξεκίνησαν κανονικά οι πρόβες για την ετήσια παράσταση του Δεκεμβρίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια