Κοζάνη: Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων τριών εν καμίνω παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

 




Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων τριών εν καμίνω παίδων, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης. Το πρωί τελέστηκε Όρθρου & Θείας Λειτουργία ενω στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση με μπούφε στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης.


 

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/12/23, 7:28 μ.μ.

    Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, γεννήθηκαν στην πόλη των Ιεροσολύμων στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα. ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ κυριεύει την πόλη των Ιεροσολύμων
    Το 579 π.Χ.κατά τα ήθη των ειδωλολατρών βασιλέων ο Ναβουχοδονόσορ κατασκεύασε μια χρυσή εικόνα δική του. Στα Αποκαλυπτήρια οι τρεις παίδες αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την εικόνα , σύμφωνα με το Θείο Νόμο.
    Οργισμένος ο Ναβουχοδονόρ διέταξε τους άνδρες του να ρίξουν τη φλογισμένη κάμινο τους Τρεις Παίδες. Αυτοί περπατούσαν μέσα στο καμίνι χωρίς να έχει φλογιστεί ούτε μια τρίχα από το κεφάλι τους και έψαλλαν: «Τόν Κύριον ὑμνοῦμεν καί ὑπερυψοῦμεν εἰς πάντας τούς αἰώνας».Αντίθετα οι φλόγες κατέκαυσαν τους βασιλικούς υπηρέτες που προσπαθούσαν να υπερπυρώσουν την κάμινο. Όταν είδε το θαύμα ο Ναβουχοδονόσορ διακήρυξε: « Ουκ εστι Θεός έτερος, όστις δυναθήσεται ρύσοισθαι ούτως ».Στη συνέχεια περιέβαλε με μεγάλη εύνοια τους Τρεις Παίδες δίνοντας τους μεγαλύτερα αξιώματα.
    Αυτούς τους Τρεις Παίδες εμείς οι Πυροσβέστες τιμούμε και γιορτάζουμε κάθε χρόνο 17 Δεκεμβρίου και τους παρακαλούμε όπως μεσιτεύουν και μας προστατεύουν στην δύσκολη αποστολή μας που είναι κυρίως η μάχη κατά της φωτιάς.
    Με το Π.Δ. 1186/1981 οι Άγιοι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού.Σώματος.
    Πηγή Σταμούλης Ιωάννης, Πυραγός http://www.eaps.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή