Παρών για πολλοστή φορά σε διαμαρτυρία, συγκέντρωση, ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Πεσιρίδης στο Μανιάκι Καστοριάς. Φορέας της περιοχής ζητά να κατέβει ο σταυρός κοντά σε περιοχή του χωριού. Με τίς αντιδράσεις να είναι ουκ ολίγες.
Το μήνυμα του Γιάννη Πεσιρίδη
Σταυρός Του Χριστού και Ελληνική σημαία να στηθεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε λόφο, σε κάθε βουνό, σε κάθε χωριό. Με τον Γέροντα Δοσίθεο και πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα, έχουμε ανεβεί στο Μανιάκοι Καστοριάς για να προσκυνήσουμε Τον Τίμιο Σταυρό και να δώσουμε το μήνυμα πως αν τολμήσουν να κατεβάσουν Σταυρό, θα μας βρουν μπροστά τους. Δόξα Τω Θεώ Πάντων Ένεκεν.
Δείτε επίσης τι αναφέρει η Ελληνική Λύση
Στη Δημοτική Κοινότητα Μανιάκων της Δ.Ε. Αγίας Τριάδος του Δήμου Καστοριάς και στην κορυφή «Μαύρο Βουνό» το 2020 ομάδα κατοίκων προέβη εις την τοποθέτηση ενός φωτισμένου Σταυρού ύψους 12 μ. με επιφάνεια βάσεως 2,64 τ.μ. επί προηγουμένης από 25ετίας εκχερσώσεως, η οποία είχε πραγματοποιηθεί για την τοποθέτηση κεραίας μετά κτίσματος.
Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας είχαν την εντύπωση ότι ο χώρος ανήκε στη Δ.Κ. Μανιάκων. Σημειωτέον ότι εγγύτατα του Σταυρού υπάρχουν κεραίες τηλεφωνίας και τηλεοπτικού σταθμού. Ο Σταυρός κατά τους κατοίκους και τους Χριστιανούς αποτελεί ένδειξη πίστεως, αγάπης και ελπίδος για όλους τους ανθρώπους.
Την 12/12/2024 το Τμήμα Προστασίας Δασών και Δημοσίου Κατηγόρου της Καστοριάς με Αριθ. Πρωτ. 618368 έγγραφό του ζητά ονομαστικά από κατοίκους της Δ.Κ. να προχωρήσουν στην κατεδάφιση – απομάκρυνση του λευκού φωτεινού μεταλλικού Σταυρού εντός 45 ημερών, διότι ανηγέρθη παρανόμως σε δημόσια δασικού χαρακτήρα έκταση, δίνοντας προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου και με το αιτιολογικό της αναδασώσεως.
Πληροφοριακά, σας ενημερώνουμε ότι την καταγγελία για την τοποθέτηση του Σταυρού υπέβαλαν 13 κάτοικοι του Νομού Καστοριάς. Αδυνατούμε, ούτε κατά διάνοια να υποθέσουμε ότι ισχύει η ρήση του Μακαριστού Χριστόδουλου «…Βλέπουν τον Σταυρό και αφιονίζονται», αλλά μας προκαλεί εντύπωση ότι σε χιλιάδες στρέμματα καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων και δασικών στα οποία οικοδομήθηκαν αυθαιρέτως και βίλες, το κράτος θέλει να επιβληθεί σε μία έκταση 2,64 τ.μ. (και όχι 4,15 τ.μ. που αναγράφει το ανωτέρω έγγραφο του Δασαρχείου) την οποία κηρύττει και αναδασωτέα. Επειδή η Ελλάδα έχει επικρατούσα θρησκεία την Ορθοδοξία και προς αποφυγή περαιτέρω διώξεων κατοίκων και εντάσεων για μία αμελητέα έκταση 2,64 τ.μ., σας ζητούμε να παρέμβετε δια των υπηρεσιών σας, δια την παραμονή του Σταυρού στον υπάρχοντα χώρο, μέσω της πραγματοποιήσεως ήδη παραχωρήσεως χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς προς το Δασαρχείο Καστοριάς.
Για όσους δε θίγονται από τη θέα του Σταυρού, ας καταγγείλουν τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά της Αττικής ή τα παράνομα τεμένη της Θράκης στα πλαίσια της ανεξιθρησκίας κατ’ αυτούς. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να παρέμβετε, δια των υπηρεσιών σας, να δοθεί τέλος σε αυτήν τη διαμάχη μεταξύ των κατοίκων και του Δασαρχείου Καστοριάς, ώστε να παραμείνει ο Σταυρός στη θέση του, αφού ήδη έχει παραχωρηθεί και χώρος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς προς το Δασαρχείο;
0 Σχόλια