Συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Λάζαρος Μαλούτας "Ηχηρά απών από τις δεκάδες προτάσεις ήταν ο Δήμος Κοζάνης, ο μεγαλύτερος Δήμος της"


Συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στην κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Εδαφική Επιτροπή του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, παρουσία του Διοικητή του ΔΑΜ κ. Πελοπίδα Καλλίρη και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κας Δέσποινας Γκαράνη.

Η ανάρτηση του πρώην δημάρχου Κοζάνης Λαζάρου Μαλούτα 

Ήταν η τρίτη συνεδρίαση επιτροπής, ενω επισημαίνεται ότι η προηγούμενη είχε γίνει ένα χρόνο περίπου πριν.
Όλοι οι δημόσιοι φορείς της Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας είχαν πάρει επιστολή από τον περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό της συνεδρίασης της Εδαφικής Επιτροπής, με την οποία προσκαλούνταν να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν στην Εδαφική Επιτροπή. 

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν πολλές δεκάδες προτάσεων από δημόσιους φορείς της περιοχής. 
Κυριάρχησαν συντριπτικά οι προτάσεις των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ηχηρά απών από τις δεκάδες προτάσεις ήταν ο Δήμος Κοζάνης, ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας, ο μεγαλύτερος ενεργειακός Δήμος, ο οποίος δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση!

Θα μπορούσε κάποιος να ερμηνεύσει την απουσία προτάσεων με την εξήγηση ότι όλα τα θέματα στο Δήμο Κοζάνης είναι λυμένα!
Είναι όμως έτσι;

Είμαστε εδώ και περιμένουμε να ακούσουμε τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις για την παντελή αδιαφορία του Δήμου να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το πιο σημαντικό πρόγραμμα που τρέχει αυτή την περίοδο στην Δυτική Μακεδονία.

Θυμίζουμε ότι το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας έχει έναν προϋπολογισμό περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΔΑΜ για τη Δυτική Μακεδονία έχει έναν προϋπολογισμό που αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια