Γιώργος Τζέλλος: Εργαστήκαμε και εμείς στην κατασκευή της γέφυρας Αιανής Ρυμνίου

 


Επιστρέφοντας από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της ιστορίας του Παλαιογρατσάνου 3000 π.χ.-1912 μ.χ ( Κυριακή 7 7 24-κύριος ομιλητής ο συγγραφέας του βιβλίου Θανάσης Καλλιανιώτης) σταματήσαμε για μια αναμνηστική φωτογραφία στη γέφυρα Αιανής -Ρυμνίου.

Πέρασαν πενήντα χρόνια από τότε 1972- 1973- 1974 που εργαζόμασταν στην κατασκευή της. Ο Βασίλης ο Καραμανώλας ως χειριστής φορτωτή για μια τριετία και εγώ τα καλοκαίρια 1973-74 ως εργάτης επί δωδεκάωρο. Ήμαστε στο ίδιο συνεργείο κατασκευής και τοποθέτησης των δοκαριών. Θυμάμαι ότι έπαιρνα 120 δραχμές…..

Ποιος να το φανταζόταν τότε ότι το 2013 θα γινόμασταν συμπέθεροι…..

Στο έργο αυτό εργάστηκαν εκατοντάδες κάτοικοι από τα χωριά της περιοχής μας και ειδικά από την Αιανή, Ρύμνιο, Καισαρειά.

Έντονα χαραγμένη μου έμεινε στην μνήμη μου η ημέρα της επιστράτευσης στις 20 Ιουλίου 1974. Πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τις θέσεις εργασίας και με τα φύλλα πορείας έφευγαν για τον πόλεμο…… Ένας πανικός…

Αυτοί που μέναμε κάναμε και τις δικές τους δουλειές, γιατί το έργο δεν γινόταν να σταματήσει.

Όσοι γνωρίζουν ποιοι εργάστηκαν στην γέφυρα ας μου στείλουν μήνυμα στο messenger , ώστε κάποια μέρα να γραφτεί με τα ονόματα των εργαζομένων η ιστορία της γέφυρας

Γεώργιος Τζέλλος πρωην δήμαρχος Αιανής 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια