Σκληρή μάχη για την διατήρηση της τηλεθέρμανσης...




Σκληρή μάχη για την διατήρηση της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη δίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτη Ματιάκη, ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, αλλά και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Υπάρχουν προβλήματα και κόκκινα σημεία ώστε να ολοκληρωθεί η σύμβαση της θερμικής ενέργειας ανέφερε ο κ. Ματιακής συμπληρώνοντας "Απαιτούμε τη διασφάλιση της τηλεθέρμανσης με βιώσιμη τιμή.

Από πλευράς κυβέρνησης ναι μεν προφορικά μας διαβεβαίωσαν ότι η τηλεθέρμανση της Κοζάνης θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει κάτι επίσημα…".

Ένα από τα προβλήματα που δυσκολεύουν τη σύμβαση της θερμικής ενέργειας σύμφωνα με τον κ. Ματιάκη είναι οι ρίποι, καθώς “η ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια μας χρεώνει το διοξείδιο, ενώ η ΔΕΥΑΚ έχει υπολογίσει ότι το χρέος το 2027 θα φτάσει τα 28 εκ. Ευρω. Το χρέος είναι δυσβάσταχτο. Αυτό είναι από τα σοβαρά κόκκινα σημεία. Ένα ακόμη εμπόδιο είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, μέχρι να υπάρξει η σύνδεση με τη ΣΥΘΗΑ, και τρίτον η τιμή της θερμικής ενέργειας. Ο Δήμαρχος δίνει σκληρή μάχη, πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπιστούμε σωστά. Στο επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο πιστεύουμε να ανταποκριθεί”, τόνισε ο κ. Ματιάκης. Κλείνοντας ο κ. Ματιάκης σημείωσε: Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η τηλεθέρμανση θα λειτουργήσει κανονικά τα επόμενα χρόνια’.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια