Μονόδρομος η αναθεώρηση του προγράμματος ΔΑΜ ώστε να ενταχθούν μεγάλα έργα υποδομών στη Δυτική Μακεδονία. Χάρης Γκοβεδάρος


-Μονόδρομος και άμεσα απαιτείται η αναθεώρηση του προγράμματος ΔΑΜ ώστε να ενταχθούν μεγάλα έργα υποδομών στη Δυτική Μακεδονία (π.χ. οδικοί άξονες-δομές υγείας, δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης)
-Τα κονδύλια της διαχείρισης των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και επιχειρηματικότητας να παραμένουν αυστηρά εντός Δυτικής Μακεδονίας.
-Δωρεάν παραχώρηση αδιατάρακτων εδαφών από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. ως ελάχιστο κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων αντί της μίσθωσης.

Το Σεπτέμβριο συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την απόφαση για απολιγνιτοποίηση με ένα γρήγορο και τολμηρό πρόγραμμα με διασφάλιση θέσεων εργασίας και με σοβαρά κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων με άμεσο εργασιακό αποτύπωμα.
Αντί αυτού, προς το παρόν μονοκαλλιέργεια "εμβληματικών" επενδύσεων ΑΠΕ με πολύ μικρό προσωρινό εργασιακό αποτύπωμα και τα κέρδη αυτών εκτός Δυτικής Μακεδονίας.

Χθες στην 4η εδαφική επιτροπή του προγράμματος ΔΑΜ-και με αυτά που άκουσα εξ Αθηνών-προς στιγμήν νόμισα ότι βρισκόμασταν κάπου στο 2020...

Προσέλκυση πραγματικών εμβληματικών επενδύσεων "χθές" με σοβαρά όμως κίνητρα...π.χ.σιδηρόδρομος...

Χάρης Γκοβεδάρος αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια