Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Λευτέρης Ιωαννίδης

 


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση στην ΑθήναΣτην πρώτη συνεδρίαση της σημαντικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος ορίστηκε μέλος της Επιτροπής (138/15-5-2024 του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ) έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Η συνεδρίαση έγινε την Τρίτη 2 Ιουλίου στην Αθήνα σε άριστο κλίμα και τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους.

Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από της σημαντικότερες επιτροπές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με κύρια αρμοδιότητα την εισήγηση θεμάτων προς το Διοικητικό Συμβούλιο του οργάνου σε θέματα θεσμικής και καταστατικής λειτουργίας των Δήμων.

Η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής αυτοδιοίκησης, η καταστατική λειτουργία των Δήμων, ενίσχυση της αυτονομίας των Ο.Τ.Α., η καλύτερη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων και η εμβάθυνση της δημοκρατικής τους λειτουργίας αλλά και η επίλυση σημαντικών καθημερινών προβλημάτων των Δήμων, αποτελούν μερικά από τα ζητήματα για τα οποία εργάζεται η Επιτροπή.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια