ΔΕΥΑΚ Όσο επιβεβλημένη είναι η λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων στον καύσωνα, άλλο τόσο είναι και το χειμώνα!

 


Τέσσερις λιγνιτικές Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μεταξύ των οποίων και η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου μπήκαν στο σύστημα του ΑΔΜΗΕ τις τελευταίες μέρες προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω του καύσωνα.

Όπως μάλιστα σημειώνουν τα σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο ρόλος των λιγνιτικών Μονάδων είναι σημαντικός προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στη μεγάλη ζήτηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα λογική και επιβεβλημένη καθώς εκείνο που προέχει πάντα είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών, όποιες κι αν είναι αυτές, κάθε περίοδο του χρόνου.

Όπως λογική και επιβεβλημένη είναι η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία των λιγνιτικών Μονάδων (σ. σ. εν προκειμένου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου) και κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να εξασφαλίζεται η λειτουργία του συστήματος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση 70.000, περίπου, πολιτών, κατοίκων του Δήμου Κοζάνης.


Κάνουμε την επισήμανση αυτή για να τονίσουμε, κάτι στο οποίο πιστεύουμε ότι συμφωνούν όλοι, πως σε ό,τι αφορά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης των πολιτών δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι υποχρέωση όλων μας, αυτές τις ανάγκες, να τις καλύπτουμε κάθε περίοδο του χρόνου.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια