Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της 93ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. "Προχωράμε δυνατά, μαχητικά, συλλογικά με μεγαλύτερη δύναμη". Χρήστος Κυριακόπουλος

 

 

Με περηφάνεια, γι' άλλη μια διετία, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ θα εκπροσωπεί τις/τους συναδέλφισσες/ους μας απ' όλη την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ με 2 έδρες.

Προχωράμε δυνατά, μαχητικά, συλλογικά με μεγαλύτερη δύναμη και πάθος για να πετύχουμε τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους συν/φους/ισσες της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ μου, του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών, που με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβρη του 2025.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η 93η Γενική Συνέλευση του Κλάδου με την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ. Με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα οι 11 έδρες του Δ.Σ. κατανέμονται ως εξής: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ 3 έδρες ΔΑΚΕ 2 έδρες ΔΗΣΥ 2 έδρες Παρεμβάσεις 2 έδρες Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών 2 έδρες Από την παράταξή μας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι συνάδελφοι Γιώργος Τρούλης και Γιάννης Ρούπας. Α' και Β' αναπληρωματικός, οι Γιώργος Μακράκης και Χρυσούλα Δοξαστάκη.

Στα πεπραγμένα της Γενικής Συνέλευσης, που αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης, διαμορφώθηκαν και ψηφίστηκαν κρίσιμες αποφάσεις, ανανεώθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν θέσεις.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Π.Ε., γι' άλλη μια φορά, αποτέλεσε τη δύναμη ευθύνης και συνεννόησης, ώστε να βγει αγωνιστική απόφαση για το ζήτημα της αξιολόγησης. Η πρότασή μας για συνέχιση της απεργίας-αποχής και των στάσεων εργασίας από την ατομική αξιολόγηση και εφαρμογή των Ενιαίων Κειμένων στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας έπαιξε καταλυτικό ρόλο, καθώς ψηφίστηκε από την ΑΣΕ και τις Παρεμβάσεις με αποτέλεσμα να πάρει πλειοψηφία στο πρόγραμμα δράσης. Από την άλλη μεριά, μελανό σημείο αποτελεί πως οι δυνάμεις αυτές (ΑΣΕ και Παρεμβάσεις) δεν ψήφισαν την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου υπηρεσιακών μεταβολών, χωρίς να καταθέσουν κανένα άλλο σχέδιο για να ψηφιστεί. Καταψήφισαν επομένως τη διεκδίκηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων και τις υπηρεσιακές μεταβολές τους.Θέματα όπως η θέσπιση ενός έτος -αντί δύο χρόνων- των νεοδιόριστων σε έναν νομό, η θέσπιση δικαιώματος συνυπηρέτησης στον ίδιο νομό για όλα τα ζευγάρια εκπαιδευτικών (σε περιπτώσεις νησιωτικών περιοχών να διασφαλίζεται η συνυπηρέτηση στο ίδιο νησί), η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, η κατάργηση της υποχρεωτικής διετίας των νεοδιόριστων συναδέλφων με αναπηρία, αύξηση των οδοιπορικών και ένταξη νέων κατηγοριών. Για τα ζητήματα των υπηρεσιακών μεταβολών τοποθετήθηκε ο αντιπρόσωπός μας από τη Λέσβο, Κωνσταντίνος Καρατόλιος (ο οποίος εκλέχτηκε και ως αντιπρόσωπος για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ).

Η μοναδική άλλη παρέμβαση από τη Λέσβο ήταν, συμπτωματικά για το ίδιο θέμα, από αντιπρόσωπο της ΔΑΚΕ. Στην Προσχολική Εκπαίδευση, ψηφίστηκε ομόφωνα το διεκδικητικό πλαίσιο σχετικά με την εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών και δασκάλων ολιγοθέσιων σχολείων με αυτό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε πολυθέσια. Παράλληλα, ψηφίστηκε η εισήγηση για τις θέσεις του Κλάδου που αφορούν την Ειδική Αγωγή. Μάλιστα, ενσωματώθηκε η πρότασή μας για την ίδρυση οργανικών θέσεων Ειδικής Αγωγής στα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, επικαιροποιήθηκαν και οι οικονομικές διεκδικήσεις που αποτελεί το μείζον πρόβλημα για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Τα μέλη του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε και να εκπροσωπούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους με βάση τις θέσεις του Κλάδου για το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που ονειρευόμαστε!

Κυριακόπουλος Χρήστος Αντιπρόσωπος της 93 συνέλευσης της ΔΟΕ Μέλος του Σ.Ε.Π.Ε ΚοζάνηςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια