Ο νυν και ο πρώην...

 

Συνάντηση Λευτέρη Ιωαννίδη με τον Δήμαρχο Κοζάνης

Τηλεθέρμανση, Μετάβαση και Ενεργειακές Κοινότητες στο επίκεντρο της συνάντησης


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη είχε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΣ Λευτέρης Ιωαννίδης. Το ζήτημα του μέλλοντος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης που κινδυνεύει να μείνει χωρίς θερμική ενέργεια ή να εγκλωβιστεί στο ακριβό ορυκτό αέριο πρωταγωνίστησε στην συζήτηση.

Ο κ. Ιωαννίδης μετέφερε την θέση του και τις θέσεις του ΚΟΣΜΟΣ για την Τηλεθέρμανση που είναι η χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την παραγωγή θερμικής ενέργειας και επεσήμανε τον κίνδυνο εγκλωβισμού της περιοχής στο φυσικό αέριο που με πλάγιο τρόπο προσπαθεί να επιβάλει στις τοπικές κοινωνίες η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση. Άλλωστε οι δήμοι Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου αυτή τη στιγμή είναι με την πλάτη στον τοίχο και καλούνται να υπογράψουν την σύμβαση με την ΔΕΗ με όρους κάθε άλλο παρά κοινωνικούς.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης παραδέχτηκε πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι στο «και πέντε» και ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιήσει τις ΑΠΕ για τηλεθέρμανση στο μέλλον. Τέλος, ανακοίνωσε πως τα έργα της ενεργειακής κοινότητας του Δήμου Κοζάνης που είχε συσταθεί από τον κ. Ιωαννίδη το 2019 και είχαν ωριμάσει στο μεσοδιάστημα, θα δρομολογηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Από την συζήτηση εννοείται πως δεν έλλειψε και η αναφορά στην πορεία υλοποίησης της Μετάβασης, για την οποία εκφράστηκε ο προβληματισμός για την αργή και προβληματική εξέλιξή της.



Κοζάνη 07-06-2024

Ιωαννίδης Λευτέρης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής «ΚΟΣΜΟΣ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια