Το μήνυμα για πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών στάλθηκε από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κοζάνη

 
«Μπήκαμε πια στην τελική ευθεία, πάμε τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ορμή όλες οι δυνάμεις του Κόμματος, οι φίλοι και οι συναγωνιστές μας, σπίτι το σπίτι, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με πείσμα και μαχητικότητα, για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.”

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε από το βήμα της μαζικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Κοζάνη, το βράδυ της Δευτέρας, η Θεανώ Καπέτη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ.

«Εδώ στην Κοζάνη» ανέφερε, «έχετε έναν λόγο παραπάνω να καταδικάσετε την πολιτική της «πράσινης μετάβασης», της «απολιγνιτοποίησης» που είναι αποτέλεσμα της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» και έχει οδηγήσει τόσο κόσμο στην ανεργία, στην εκτίναξη της ενεργειακής φτώχειας για τα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα και εδώ που με το κλείσιμο του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου θα αυξηθούν τα τέλη της τηλεθέρμανσης, στην απαξίωση του λιγνίτη, στην καταστροφή του περιβάλλοντος προς όφελος των κερδών των πράσινων κολοσσών. Γι’αυτό και με οδηγία της ΕΕ, που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα, προωθούνται οι fast track επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ προβλέπεται ακόμη και η καταστολή στο όνομα του «δημόσιου συμφέροντος» όσων αντιδρούν στην επέλαση των «πράσινων αρπακτικών», όπως έγινε στην περίπτωση των κατοίκων της Καλαμιάς.».Η ομιλήτρια αναφέρθηκε εκτενώς στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους σε Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα, όπως και στη στήριξη της κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, με την ουσιαστική συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων. Κάλεσε να γίνει και αυτό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Τέλος κάλεσε το λαό να σκεφτεί : «ποια είναι η ατόφια, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ΝΔ; Ποιος θα είναι και πάλι στις επάλξεις του αγώνα την επόμενη μέρα που θα είναι εδώ το υπερμνημόνιο της ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης με τα 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι 33 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα. Που θα είναι εδώ το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, που έχουν συνδιαμορφώσει όλα τα άλλα κόμματα με τους συνοδοιπόρους τους στις ομάδες τους στο Ευρωκοινοβούλιο, που σημαίνει χτύπημα στο εισόδημα, νέες θυσίες των εργαζομένων, για να διασφαλίζονται φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Θα είναι εδώ ο βραχνάς της ακρίβειας, οι μισθοί και οι συντάξεις που τελειώνουν από τα μέσα του μήνα, η επιβολή της 6ήμερης εργασίας, η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.

Γι’ αυτό λέμε ότι θα είναι κάτι διαφορετικό, αλλιώτικο, αν το ΚΚΕ ενισχυθεί εκεί που παίρνονται αποφάσεις, εκεί που συνδιαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οι κανονισμοί, οι συνθήκες, όλα αυτά δηλαδή που βρίσκονται πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα μας.»

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος Τίνα Κουζιάκη. Αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνει στην Κοζάνη ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, σε όλες τις πλευρές της ζωής του λαού. Επικέντρωσε στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή. «Είναι εύλογες οι ανησυχίες των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που πάνω στα σμπαράλια των δημόσιων δομών υγείας, που στενάζουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, που χτυπάει το φυλλοκάρδι του για το αν θα βρει γιατρό ή κρεβάτι στη ΜΕΘ, καραδοκούν «τιμοκατάλογοι», καραδοκούν τα απαράδεκτα πρωτόκολλα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, που καταγράφουν «κέρδη και ζημιές», καραδοκούν τα διάφορα σχέδια παράδοσης κρίσιμων κλινικών και υποδομών σε ιδιώτες αλλά και τις συγχωνεύσεις, κάτω από το όνομα του λεγόμενου νέου υγειονομικού χάρτη».


Έκλεισε θέτοντας το πραγματικό δίλλημα των εκλογών. «Τι μας μένει την επόμενη μέρα; Μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, «νομιμοποιημένη», όπως ζητάνε προκλητικά κάθε μέρα τα κυβερνητικά επιτελεία που σουλατσάρουν στην περιοχή μας για να συνεχίζει ακόμα πιο επιθετικά τη βάρβαρη πολιτική της; Να έχει περισσότερο θράσος για να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο σε όποιον αντιδρά στη στρατηγική της πράσινης μετάβασης, για οποιον υγειονομικό δεν ανέχεται να βλέπει τον ασθενή του ως πελάτη και διεκδικεί δημόσια και δωρεάν υγεία; Ή ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, που όχι απλά δεν έλειψε, αλλά οργάνωσε και πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ αλλά και ενάντια στη συναίνεση που προσφέρουν απλόχερα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Βελόπουλος»

4/6/2024
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια