Aγανακτισμένος ο Γιαννης Μπασίνας με τις δηλώσεις Στουρνάρα... " Σε μια χώρα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, τέτοιες δηλώσεις είναι όχι μόνο άστοχες αλλά και εξοργιστικές"

Είναι δύσκολο να μην νιώσεις αγανάκτηση όταν διαβάζεις τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος φέρεται να είπε πως «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους να μεταναστεύει». Σε μια χώρα που παλεύει να σταθεί στα πόδια της μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, τέτοιες δηλώσεις είναι όχι μόνο άστοχες αλλά και εξοργιστικές.

Έλλειψη Ενσυναίσθησης
Πρώτον, η δήλωση αυτή δείχνει μια εξαιρετική έλλειψη ενσυναίσθησης προς τους πολίτες που αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν. Οι πολίτες αυτοί δεν είναι απλά αριθμοί σε ένα λογιστικό φύλλο. Είναι άνθρωποι με οικογένειες, όνειρα και αγωνίες. Η σκέψη ότι η λύση στα προβλήματά τους είναι η μετανάστευση, αντί για την αναζήτηση τρόπων για την ανακούφιση των φορολογικών τους βαρών, είναι απογοητευτική.

Υποκρισία και Ανευθυνότητα
Επιπλέον, η δήλωση του Στουρνάρα φαίνεται υποκριτική. Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ίδιος είναι μέρος του συστήματος που έχει θέσει τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη θέση. Αντί να προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις για τη μείωση των φορολογικών βαρών και την ενίσχυση της οικονομίας, επιλέγει να κάνει προκλητικές δηλώσεις που προκαλούν ακόμα περισσότερο θυμό και απογοήτευση.

Οι Επιπτώσεις της Μετανάστευσης
Η μετανάστευση δεν είναι εύκολη επιλογή ούτε λύση. Οι άνθρωποι που φεύγουν από τη χώρα τους αφήνουν πίσω τους την οικογένεια, τους φίλους και τον πολιτισμό τους. Η μαζική μετανάστευση οδηγεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού και σε απώλεια ταλέντου, γεγονός που καθιστά την ανάκαμψη της οικονομίας ακόμη πιο δύσκολη.

Η Ανάγκη για Ρεαλιστικές Λύσεις
Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι τέτοιου είδους δηλώσεις, αλλά ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις. Οι πολίτες χρειάζονται μείωση των φορολογικών βαρών, κίνητρα για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι φορείς πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στους πολίτες να παραμείνουν στη χώρα και να συμβάλουν στην ανάπτυξή της.

Συμπεράσματα
Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα αποτελούν μια δυσάρεστη υπενθύμιση της απόστασης που χωρίζει πολλές φορές τους πολιτικούς και τους οικονομικούς υπεύθυνους από την πραγματικότητα των πολιτών. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Η λύση στα προβλήματά τους δεν είναι η μετανάστευση, αλλά η δημιουργία ενός δικαιότερου και υποστηρικτικού φορολογικού και οικονομικού συστήματος. Είναι καιρός οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν ουσιαστικά για το καλό όλων.

ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια