" Επιθεώρηση" στο Γράμμο...από την περιφέρεια Δυτικής ΜακεδονίαςΣειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο.

Επίσκεψη στον ορεινό όγκο του Γράμμου για να δουν από κοντά διάφορα έργα που γίνονται ή πρόκειται να υλοποιηθούν, πραγματοποίησε την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο.Μαζί τους βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, o Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Βάσω Σιδηροπούλου.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφτηκαν:

  ✅ Το Νοσοκομείο Ανταρτών, που βρίσκεται κοντά στο Λιανοτόπι και αποτελούσε ένα από τα νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν από την υγειονομική υπηρεσία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κατά το Πρόκειται για σύμπλεγμα κτισμάτων, κρυψώνων και σπηλιών που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ανάγκες περίθαλψης τόσο των ανταρτών όσο και κατοίκων των χωριών που δεν είχαν εκκενωθεί. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, η Π.Ε. Καστοριάς πρόκειται να πραγματοποιήσει παρέμβαση όπου θα βελτιώνει τη βατότητα του δρόμου.
☑️ Την περιοχή Φούσια και το δρόμο Λιανοτόπι – Φούσια όπου υπάρχουν θέματα καταπτώσεων. Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πρόκειται άμεσα να εκτελέσει έργο παρεμβάσεων για τη βελτίωση της βατότητας του συγκεκριμένου δρόμου, προϋπολογισμού 74.000€. Με την εκτέλεση του θα διευκολυνθεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν ξύλα, μιας και η διαδρομή είναι επισφαλής, ιδιαίτερα έπειτα από βροχοπτώσεις.
✅ Το χωριό Γράμμος, όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο μαζί με την Πρόεδρο του Τοπικού Αλεξάνδρα Μάτσια, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Σύμβουλους. Εκεί, συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή σχετικά με την κτηνοτροφία, τις οδικές προσβάσεις σε διάφορα σημεία, αλλά και προς τη Λίμνη Γκιστόβα, όπου αποφασίστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση βελτίωσης του δρόμου. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και σε προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά Πευκόφυτο, Χρυση, Ζούζουλη και Κοτύλη. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Νεστορίου ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η συνέχεια και η ολοκλήρωση των εργασιών μαζί με την ασφαλτόστρωση, του έργου «Δρόμος Λιανοτόπι-Γράμμος», προϋπολογισμού 2.200.000€, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμισι μήνα.
☑️ το δρόμο Γράμμο προς Αετομηλίτσα, όπου μέσω προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόκειται να εκτελέσουν εργασίες βελτίωσης, προϋπολογισμού 1.110.000€. Με το έργο θα γίνουν παρεμβάσεις σε τμήμα μήκους περίπου 10.265μ. της υφιστάμενης δασικής οδού από τον Οικισμό του Γράμμου έως τα όρια του Νομού προς Ιωάννινα (Αετομηλίτσα). Αυτό, θα συμβάλλει στην καλύτερη επέμβαση των οχημάτων πυρόσβεσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και στην ευκολότερη πρόσβαση μεταξύ των δύο οικισμών, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, για λόγους τουριστικού ενδιαφέροντος προς τους οικισμούς και προς την Λίμνη Γκιστόβα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.350μ. πλησίον του οικισμού του Γράμμου.
   τις Λίμνες Αρρένες που βρίσκονται σε υψόμετρο 1740 μέτρων, όπου και εκεί απαιτείται να γίνουν εργασίες βελτίωσης του δασικού δρόμου.
 Τέλος, είδαν από κοντά σημεία πρόσβασης που χρήζουν παρέμβασης όπως ο δρόμος προς την Ζούζουλη και επισκέφτηκαν το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, την περιοχή του Χάρου και το φυλάκιο του Γράμμου.

https://kastoria.pdm.gov.gr/seira-episkepseon-tou-perifereiarchi-dytikis-makedonias-g-amanatidi-me-ton-antiperifereiarchi-kastorias-ston-grammo/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια