Στην Κοζάνη ο Κασίμης της Νέας Αριστεράς, συναντήσεις με δημάρχους και άλλους φορείς

 




Την ΠΕ Κοζάνης επισκέφθηκε, την Κυριακή 26 Μαΐου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς , καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Χαράλαμπος Κασίμης.

Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη της Νέας Αριστεράς, αρχικά επισκέφθηκε τον Δήμο Βελβεντού, όπου είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ.Μανώλη Στεργίου, με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ και τη διοίκηση του αγροτικού συλλόγου ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της πόλης.

Από τον δήμαρχο ενημερώθηκε για την πορεία του δήμου, τους στόχους της δημοτικής αρχής καθώς και τις προσπάθειες για την επίλυση των τρέχοντων προβλημάτων. Ο ίδιος ο κύριος Κασίμης εξέθεσε τις απόψεις και τις θέσεις της Νέας Αριστεράς ενόψει των Ευρωεκλογών, αλλά και τις θέσεις του κόμματος για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κοζάνης, κ.Γιάννη Κοκκαλιάρη, όπου και ενημερώθηκε και συζήτησε θέματα που αφορούν κυρίως στη μεταλιγνιτική εποχή που βιώνει η περιοχή, μετά τη βίαιη απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη χρήση του λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας, μετά από πολλές δεκαετίες έντονης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της περιοχής.

Το απόγευμα συναντήθηκε με αγροτικούς φορείς της Πτολεμαΐδας, και συνομίλησε με πολίτες της περιοχής, προωθώντας τις θέσεις της Νέας Αριστεράς.

Εντύπωση προκάλεσε στον κύριο Κασίμη η αποδοχή του κόσμου, τόσο για τη προσπάθεια που καταβάλλεται από τη Νέα Αριστερά για μια νέα Ευρώπη των λαών, της ειρήνης, της περιβαλλοντικής προστασίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα θέματα της υγείας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι δομές, κυρίως από την υποστελέχωση, τα μελλοντικά προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει το νεοσύστατο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η ανεργία , η πληθυσμιακή μείωση με τη φυγή κυρίως νέων ανθρώπων και επιστημόνων, και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, ήταν τα θέματα που έθεταν, τόσο οι πολίτες όσο και οι φορείς της περιοχής.

Και η απορία εύλογη: Πως τα στελέχη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επισκέπτονται την περιοχή, αντικρίζουν τους πολίτες, παραθέτοντας μόνο αόριστες υποσχέσεις, στις προεκλογικές φιέστες;

Στις 9 Ιουνίου δίνουμε φωνή στο δίκιο μας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς.

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια