Ήρθε και πρέπει να μείνει...; Έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

 

Ο Λευτέρης Πλασκοβίτης ήρθε στην Κοζάνη πρίν 1.5 χρόνο περίπου, αναλαμβάνοντας ως καλλιτεχνικός διευθυντής το "βαρύ φορτίο" που λέγεται ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. 
Παρόλαυτα κατάφερε έβαλε τον κόσμο ξανά στο θέατρο, φέρνοντας χορηγίες και πρόσθετα έσοδα από τις επιχορηγήσεις. 
Συνεργάστηκε με όλο το καλλιτεχνικό δυναμικό της Κοζάνης (Ηθοποιούς – συγγραφείς – μουσικούς – χορογράφος – εικαστικούς - γραφίστες κλπ), αλλά και με 
- με φορείς της Κοζάνης. ΕΒΕ, εστίαση, κλπ. 
30 περίπου εκδήλωσεις σε ένα χρόνο και μετακλήσεις σπουδαίων παραστάσεων από την Αθήνα και παραστάσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με διθυραμβικές κριτικές. Επίσης στην θητεία του έχουμε αφιερώματα όπου τιμήθηκαν Κοζανίτες. Βοήθησε όλες τις θεατρικές ομάδες της Κοζάνης με πολλούς τρόπους ενώ δόθηκαν 
 δωρεάν εισιτήρια, σε ανέργους, φοιτητές, ΑμεΑ.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.
Στα 18 του κατεβαίνει στην Αθήνα για πανεπιστημιακές σπουδές, αλλά …τον κερδίζει το θέατρο.
1984 – 1998 μετά την αποφοίτηση του από την δραματική σχολή, εργάζεται ως ηθοποιός (Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Ελεύθερο Θέατρο) συμμετέχει σε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, Κλασικού και Νεοελληνικού ρεπερτορίου.
Συμμετέχει επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σειρές και σε 4 κινηματογραφικές ταινίες.
1995 – 1998 είναι ειδικός συνεργάτης, αρχικά, του Καλ/κού Δ/ντή του Εθνικού Θεάτρου (Νίκος Κούρκουλος) και στη συνέχεια του του Καλ/κού Δ/ντή του ΚΘΒΕ (Βασίλης Παπαβασιλείου), για καλλιτεχνικά και οργανωτικά θέματα.
1998 – 2007 μαζί με συνεργάτες του ιδρύουν το «Θέατρο Διαδρομή», αναλαμβάνουν και ανακατασκευάζουν το Θέατρο Βασιλάκου, όπου και παρουσιάζουν με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, δικές τους παραγωγές.
2007 – 2015 κάνει δ/νση και οργάνωση παραγωγής και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με μεγάλες θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες (Πάριου – Μαρινέλας – Χατζή κ.ά)
 
2015 – 2020 συναντά τα παιδιά της Ομάδας Ιδέα (Κώστα Γάκη και Κων-νο Μπιμπή) και αναλαμβάνουν το ιστορικό Θέατρο Άλφα, όπου κάνουν δικές τους παραγωγές και παρουσιάζουν με τεράστια επιτυχία παραστάσεις αρχαίου δράματος, κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και έργα νέων Ελλήνων συγγραφέων.
1998 – 2020 Ως Θεατρικός Παραγωγός και αιχμή κυρίως παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας (Επίδαυρος, Ηρώδειο, Δωδώνη, Φίλιπποι, Πάτρας, Δελφοί, κ.ά), της Κύπρου και το 2004, με την βοήθεια του Ζουλφί Λιβανελί, πείθει τους Τούρκους να παρουσιαστεί για πρώτη φορά Αρχαίο Δράμα (Τρωάδες) στο Αρχαίο Θέατρο της Τροίας.
Συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής, αλλά ταυτόχρονα εμπιστεύεται και συνεργάζεται με νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.
1998 – 2022 Ως Σκηνοθέτης συνεργάζεται με διάφορες θεατρικές ομάδες και σχήματα όπου αναλαμβάνει την σκηνοθεσία έργων, κυρίως νεοελληνικού ρεπερτορίου. Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» (Βασίλης Κατσικονούρης) και στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης το «Group Therapy(Πένυ Φυλακτάκη).
Από το 1983 μέχρι σήμερα, άλλοτε ως μέλος επιτροπών και άλλοτε ως φυσικό πρόσωπο, συμβάλει στην ίδρυση των ΔΗΠΕΘΕ και συμμετέχει σε πολλές ημερίδες για την δράση και την πορεία τους. Αντιπαλεύει τις φωνές και τις απόπειρες κατάργησης τους και παλεύει για την οικονομική τους ενίσχυση από το ΥΠΠΟΑ και την Τ.Α
 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της ΕΕ στους τομείς Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ
Ενεργό μέλος του ΣΕΗ (1984-2004) και για 4 χρόνια ΓΓ του. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του εισπρακτικού οργανισμού για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».
Ως ενεργός και ανήσυχος πολίτης, συμμετέχει σε κινήματα ειρήνης, σε επαγγελματικά, πολιτιστικά και τοπικά σωματεία, κ.λ.π.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια