Στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της περιοχής έφτασε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

 


Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κουζιάκη Τίνα πραγματοποίησε περιοδεία,στις 13-14-15 Μάη στο Νότιο Πεδίο, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδα V και κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθούν την επόμενη μέρα οι αγώνες και οι διεκδικήσεις τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε η πολιτική της πράσινης μετάβασης – απολιγνιτοποιησης με τις συνέπειες της στο λαό ειδικά στην περιοχή, τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ακρίβειας, για την κατάσταση του συστήματος υγείας στην περιοχή, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση στο ζήτημα του πολέμου.

Η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε όλους τους εργαζομένους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα τους και αντιμάχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι μία βάρβαρη, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική.

Είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει την στρατηγική της πράσινης μετάβασης – απολιγνιτοποίησης που για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας και των κατασκευών καταδικάζει το λαό μας στην ενεργειακή φτώχια, την μετανάστευση λόγω ανεργίας, την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ

Επίσης ανέδειξε τις συνέπειες της πολιτικής αυτής στα δικαιώματα των εργαζομένων με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων εργάζονται χωρίς Σ.Σ.Ε , ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων περιορίζονται στο βωμό του κέρδους.

Όλα αυτά την στιγμή που o όμιλος ΔΕΗ Α.Ε, σπάει ρεκόρ κερδοφορίας και στοχεύει σε ηγετική θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη γεγονός που αναδεικνύει ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στηρίζονται στην θυσία των εργατικών λαϊκών αναγκών.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτης υπογράμμισε πως το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως μπαίνει μπροστά σε όλους του μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων όπως έκανε και στην περιοχή συμμετέχοντας και οργανώνοντας μεγάλους αγώνες.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με κριτήριο όλη τους τη ζωή και τις πραγματικές τους ανάγκες. Επομένως, χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατή η λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια